По повод Световния ден за борба с рака, който се отбелязва всяка година на 4 февруари, София Вергара припомни за тежката битка, която е водила с болестта и напомни колко важни са редовните прегледи.

Звездата от "Модерно семейство", която в младостта си се е борила с рак на щитовидната жлеза, публикува снимка от периода след възстановяването си, на която се вижда белега от операцията на шията й.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara)

 

"На 28 години рак не беше диагнозата, която очаквах да чуя. Беше просто рутинен преглед. Но лекарите откриха буца в гърлото ми и тази дума стана част от моята история. Прекарах безброй часове в лъчетерапия и в крайна сметка днес мога да се нарека "оцеляла след рак", сподели 49-годишната актриса.

"Това беше първият ми клас по актьорско майсторство след диагностиката и лечението и когато видя белега на шията си, си спомням колко благословена се почувствах в този ден и всеки ден след това. Много съм щастлива и благодарна, че съм в състояние да споделя моята история и да ви призова, че ранната профилактика е много важна!!! Насрочете редовния си преглед за тази година, ако още не сте го направили."