Както е известно, сьомгата е една от най-богатите на Омега 3 мастни киселини храна. А ползите от тази уникална риба от семейство Пъстървови са неоспорими. По тази причина, а и понеже я обожаваме, днес екипът ни реши да ви предложи една вкусна рецепта, в която главно действащо лице е именно тя.
Необходими продукти:
- 1 котлет от сьомга
- 100 г киноа
- 1 глава кромид лук
- 2-3 скилиди чесън
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 домат
- лимон
- 1 с. л. зехтин
- босилек
- розмарин
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука, чушките, моркова и чесъна и ги задушете в малко зехтин. Когато омекнат зеленчуците, добавете 1 чаша вода и оставете на тих огън.
Измийте киноата и прибавете към ястието, като подбравите със сол и пипер. Задушете 5-7 минути. След това поставете сьомгата върху канапето от киноа и зеленчуци, подправете със сухите подправки и сока от лимона. Задушете за десетина минути и едва тогава добавете чесъна. Сервирайте и украсете с няколко листа пресен босилек.