Истинската и студена зима вече е факт, което означава само едно - наред с всички приятни занимания в планината, кожата се нуждае от допълнителна помощ, за да се чувства и да изглежда добре. 

Леденият вятър, минусовите температури и влагата в никакъв случай не могат да се определят като "приятели" на кожата. И все пак можем лесно да се справим с неприятното усещане за опъване и лющеща се кожа с помощта на правилните помощници. 

Сухата кожа и спасението в домашни условия

Невъзможно е да очакваме, че кожата ни ще изглежда и ще се усеща еднакво през зимния и летния сезон. Става дума за това, че атмосферните влияния през студените месеци подлагат кожата ни на изпитания. Добре е да бъдем подготвени за тях и да знаем как да "утолим" жаждата на сухата кожа. 

Най-лесният начин да поглезим кожата и да ѝ дадем необходимата доза хидратация е с домашни маски. 

Ескфолация и хидратация в едно

Опитвали ли сте се да направите ексфолиант в домашни условия? Всъщност е много лесно и ефективно за кожата. 

Комбинацията между краставици и захар се явява мощен хидратант. Добавете щипка захар към сплесканите парчета краставица. Оставете да сместа да се охлади и да стегне. След това нанесете маската на лицето си.

Любимият зимен плод с нова роля

Бананите са едни от най-разпространените плодове през студените месеци. Това е и времето, когато те могат да послужат за ефективна маска. 

Намачкайте половин банан и добавете една супена лъжица мед, както и половин супена лъжица сметана за готвене. Нанесете я равномерно на лицето си и изчакайте 10-15 минути. Изплакнете с хладка вода. Тази маска ще хидратира и изравни тена на кожата.

Вечна комбинация за красива кожа

Полезните свойства на млякото и меда са признати от древни времена. И смело можем да заявим, че предците ни са откривателите на невероятната комбинация между млякото и меда. 

Имате нужда от няколко капки мляко. Към него прибавете няколко капки мед. Поставете на кожата за около 15 минути. Тази маска ще ѝ придаде свеж вид и мекота.

Уреа - тайното оръжие срещу суха кожа

Със сигурност сте чували за уреа. Органичното съединение е познато и като карбамид и се среща най-често в продуктите, които са предназначени за чувствителна и суха кожа, както и има противобръчков ефект. 

Уреата е идеален избор и за хора с чувствителна кожа, тъй като съставката не предизвиква алергии. А при редовна употреба се забелязва видимо подобрение на цялостния външен вид на кожата. 

Любопитен факт е, че уреата играе важна роля за еластичността на кожата, като я хидратира в дълбочина. Освен това тя укрепва защитната бариера и се бори с признаците на стареене. 

Органичното съединение успява да "заключи" хидратацията в кожата, като спомага за запазване на младежкия вид и свежестта.

Грижа с уреа за здрава и хидратирана кожа

Добрата новина е, че вече можем да разчитаме и на козметичен продукт, който да даде на кожата ни всичко, от което се нуждае през студените месеци. 

UREA & CARE на NIVEA е мултифункционален крем, подходящ за цялото тяло и особено за по-сухите участъци като ръце, лакти, крака (пети).

Той съдържа 5% процента уреа и декспантенол, които подсилват естествената бариера на кожата. Кремът UREA & CARE се бори със загубата на влага в кожата и я подхранва интензивно. 
 
Продуктът се бори със сухите участъци на кожата, а ето и един съвет от нас - не се притеснявайте да реапликирате крема върху зоните, които имат нужда от специално внимание. 
 

UREA & CARE е специално разработен за всеки, който страда от прекомерно суха кожа. И тъй като през зимата повече от нас се сблъскват именно с този проблем, продуктът е идеален за ежедневно ползване.

Основната съставка уреа играе основна роля в поддържането на еластичността, младежкия и свеж вид на кожата.

 

Този сезон можем да се сбогуване с неприятното усещане за суха и опъната кожа и да се отдадем на всички вълнуващи зимни приключения, без да се притесняваме как ще се отразят те на кожата ни.