Вие и вашият партньор често се смеете заедно на причудливи шеги, които никой друг сякаш не разбира? Добра новина - това може да е знак за щастлива връзка. Джефри Хол от Университета в Канзас проучва как чувството за хумор може да повлияе на отношенията между партньорите и се оказва, че ако вие и партньорът ви харесвате един и същи вид шеги е от решаващо значение.

Разгледахме работата на Джефри Хол и разбрахме как чувството за хумор може да повлияе на отношенията с партньора ни.

Хуморът може да направи връзката ви силна

Когато става въпрос за хумор в отношенията, често се сещаме за двойки, които си разказват забавни неща и се шегуват взаимно нон стоп. Но се оказва, че е много по-важно, когато харесваме взаимно чувството си за хумор и създаваме забавление заедно. В работата си Джефри Хол разглежда 39 изследвания с над 15 000 участници и ето неговите заключения как хуморът влияе на романтичните отношения.

„Това, че хората смятат, че сте забавни или можете да се шегувате с каквото и да било, не е силно свързано с удовлетворението от връзката. Това, което е силно свързано с удовлетвореността от отношенията, е хуморът, който двойките създават заедно “, твърди Хол. С други думи, от решаващо значение е и чувството ни за хумор да съвпада с това на хората, които обичаме. Дори ако партньорът ви разказва причудливи шеги, които никой не разбира, но вие да, харесвате ги и можете да отговорите по същия начин, това е точно това, от което двамата се нуждаете, за да бъдете щастливи заедно.

„Ако споделяте усещането за това, което е забавно, това ви утвърждава, както и връзката ви чрез смях“, продължава Хол.

Споделеният хумор е това, което ни привлича към потенциалните ни партньори

Проучванията също така предполагат, че споделеният смях е нещо, което може да привлече потенциалния ви партньор в самото начало на взаимодействие. Ако при първата среща дамата се смее на шегите на мъжа (или на опитите му да се пошегува), това може да е знак, че тя наистина се интересува от по-нататъшна комуникация. Ако двамата разказват шеги и се смеят, това е още по-добър знак за искра между тях.

Хол дори предполага, че когато мъжете се опитват да накарат жените да се смеят, това е като че ли „изпълняват сценарий за ухажване.“ Това също е средство, чрез което мъжете се опитват да разберат дали дамите ги харесват или не: ако жена смее се на шегите на мъж, тя му дава знак, че е влюбена в него.

Но внимавайте: Уверете се, че хуморът ви не е агресивен

Хуморът, който споделяте вие и партньорът ви може да включва гамата от глупави шеги, които сте чували във филми и няколко странни такива, които само вие двамата можете да разберете. Но Джефри Хол предупреждава щастливите двойки - какъвто и да е хуморът, който създавате заедно, важно е да не смеете постоянно на половинката си. Уверете се, че чувството ви за хумор не е агресивно. В противен случай няма да ви помогне да установите безопасна и стабилна връзка.

„Добре е да имате чувство за хумор. Още по-добре е да го видите в партньора си. И най-добре е да го споделите “, завършва Хол. „Споделеният смях може да бъде път към развитието на по-дълготрайна връзка.“

Вие и партньорът ви харесвате ли шегите си? Мислите ли, че споделеното чувство за хумор прави връзката по-силна?