Мъжете не са еднакви, както често твърдим. Те са различни и всеки може да ни очарова по различен начин - някои от са бързи и след първото "здрасти" ти предлагат брак, други обичат да правят всичко с чувство, наистина бавно, трети пък са невероятно срамежливи.

Какво се случва, ако вашето момче е от категорията на срамежливите? Ако не смее да направи първата крачка? Как ще бъде? Наистина ли ще седи и чака? Разбира се, че не! Но първо, трябва да се направи кратка екскурзия в психологията и да се определи произходът на неувереността.

Този комплекс е древен, колкото света

- Почти половината от населението на света страда от срамежливост.
- Тази черта не е продукт на модерните времена: Оказва се, че хората страдат от лъжлива скромност от древни времена.

Ето една тъжна статистика. Много често срамежливостта се развива още в детството, когато по невнимание някой казва неподходяща дума или неуместна шега. Но за уязвимата психика на едно дете, това е напълно достатъчно, за да се нарани сериозно душата, да се посеят съмнения в собствената си пълноценност и да се забави по-нататъшното развитие на комуникационните умения. Скромността и срамежливостта са постоянни спътници на живота, които се намесват в живота, кариерата и любовта.

Любовта се появява внезапно и... озадачава

Вашите погледи случайно се пресичат и сърцето подскача: това е той! Същият, с когото сте си мечтали да бъдете цял живот. Но той навежда поглед срамежливо ... и отминава плахо. Вие сте озадачена от този обрат, мислите за този човек всеки ден, опитвайки се да разберете какъв е, с какво се занимава, къде ходи. С всеки изминал ден, той ви харесва все повече и повече. И накрая, решавате, че съдбата ви е подарила тази среща. Но чувствата остават без отговор? Какво да правя?

Стратегия на отношенията

За начало се убедете, че вие харесвате точно този човек. Фактът, че той изпитва също симпатии, показват следните признаци:
- при случайна среща с вас човекът се изчервява и поглежда надолу;
- по време на последвалия разговор той плахо гледа настрани, а междувременно устните му стоят в малка усмивка.

Ако е така, бъдете сигурни, че не сте му безразлична и се радва на тази среща. Но в същото време, човекът страда от болезнен страх, че той сам е направил поражение. И тук трябва да поемете инициативата в ръцете си, за да му помогнете да вярва в себе си и да се освободи.

Открий тайните на страховете му

Той е смел, силен, умен и красив, може просто да се страхува от това, че вие ще го нараните, ще се присмеете на него и чувствата му. За него това ще бъде краят на света. И ако ти си много красиво момиче или лидер в своята среда - неговата несигурност се увеличава стократно и този стръмен психологически комплекс ще го унищожи. Имаш ли достатъчно сила? И как да я приложиш?

Поверителна комуникация

Ако се чувствате свободна да общувате с този човек, това ще успокои и него и ще го увери в искрените ви намерения. Но за това от поведението си задължително трябва да изключите:

- остър тон;
- присмех и осъждане;
- критики.

Оставете само благосклонност, спокойно възприемане на всичко, дори и на извънредните ситуации, хумор, разбиране и откритост. И скоро ще видите плодовете на своята борба за женското щастие. Човекът ще се промени, по-смело ще показва интереса си към вас:

- винаги ще отговаря на вашите обаждания и съобщения;
- ще започне да ви радва с цветя и мили подаръци;
- ще ви прави комплименти;
- ще одобрява вашите мисли, действия и маниери, ще се отнася с чувство за хумор към допуснати грешки;
- ще се радва да ви помогне в някои въпроси.

С новопридобитата увереност ще ви се хареса още повече, тъй като той ще блесне в нова светлина, за която дори не сте подозирали. Човекът започва да се чувства уверен в обществото и да постига напредък в професионален път.

Разкриваме малка тайна

От бившите срамежливи момчета често се получават прекрасни съпрузи!
Те са надеждни, грижовни, лоялни, отговорни. Но за да направи живота ви приказка, трябва да се опитате да бъдете търпеливи и да разберете, че неувереността му е подхранвана през годините. Следователно, премахването на този комплекс също ще отнеме време. Вашето първо докосване на ръката, първата целувка по бузата, лекото възприемане на някои от случаите, личният ви живот за него ще стане зашеметяващо откровение!

Стани фея кръстница на съдбата си... и на неговата също

Признайте си честно: винаги сме си мислили (а може би и все още мислите), че първата стъпка в любовта трябва да се направи от момчето? Ами, да. В обществото доминира тази гледна точка, но в същото време животът непрекъснато ни поднася изключения от правилото. Женският пол отдавна взема нещата в свои ръце. И това не е никаква еманципация - това е истинска женска мъдрост. И истинска любов към мъжете, която прави чудеса. И вие със сигурност можете да се справите!