Кожените якета са създадени, за да осигуряват топлина при екстремни температури през началото на 1900-те. Някъде между световните войни и днешния ден, коженото яке се премества от бойното поле към баровете, ресторантите и широкия екран. През 80-те и 90-те кожените якета бяха символ на популярност, а днес е почти невъзможно дамите да изглеждат стилно без дамски кожени якета в гардероба си.

С наближаването на пролетта е време да приберем палтата и пухените якета на топло и да погледнем към така любимите дамски кожени якета. Независимо дали тип “рокерски”, “бомбър” или изчистен модел, коженото яке може да внесе допълнителна доза стил и свежест към всяко облекло. Ако имате нужда от разнообразие на стила, ето няколко идеи за това как да комбинирате различните дамски кожени якета с останалата част от гардероба си.

Защо кожено яке?

Коженото яке е незаменима част от облеклото на всяка дама. Без значение какъв е вашият стил, бюджет или повод, може да откриете идеалното яке за вас. Независимо дали обичате да носите дънки и тениска, или предпочитате рокли, можете да откриете дамски кожени якета подходящи за всеки тоалет.

Модерно ли е коженото яке?

Дамското кожено яке не е артикул, който се определя от тенденциите и винаги е стилно. То е задължителна за гардероба дреха, която може лесно да се носи и съчетава с всичко, за да ви придаде стилен външен вид без усилие.

Кои са основните видове дамски кожени якета?

Основен елемент, от който се нуждае всеки гардероб, черното кожено яке е идеалният завършек на всяко облекло. Без значение дали е яке-бомбер или блейзър, то е универсално и идеално за всеки сезон. Рокерското яке е класика, която е от съществено значение за всеки сезон. Обемно, скъсено или винтидж, рокерското яке добавя гръндж нотка към към облеклото.

Основен елемент за всеки гардероб, кафявото кожено яке привлича вниманието, без да се отклонява от традиционното връхно облекло. Среща се в различни кройки, форми и дизайни, можете да го комбинирате с огромно разнообразие от дрехи.

А за онези дни, в които температурите падат под нулата, дамското кожено яке с кожена яка е най-добрият начин да ви е топло и да сте стилни.

Как да комбинирате дамско кожено яке за стилна визия?

Черно кожено яке

За по-студените месеци изберете черно кожено яке, което да носите върху пуловера си. Ако е малко по-топло, можете да се почувствате като рок звезда като добавите якето към рокля с цветя или да запазите визията си небрежна с чифт дамски дънки.

Рокерско кожено яке

Съчетайте рокерското кожено яке с чифт дънки и бяла тениска, или разгърнете вътрешната си рок звезда с карирани панталони и кубинки.

Кафяво кожено яке

Комбинирайте кафяво кожено яке с контрастни цветове като синьо, зелено и сиво, за да привлечете вниманието. Комбинирането на цвят камел с кафяво кожено яке създава монохромен тоалет, идеален за офиса или вечеря навън.

Яке с яка с косъм

Ако трябва да съчетаете яке с яка с косъм, съчетайте цвета на яката с останалата част от вашата визия или създайте контраст, като изберете яка, която се откроява от вашето облекло.

Лесно е да носите кожено яке без да изглеждате прекалено грубо или небрежно, защото можете да го съчетаете с женствени дрехи, като асиметрична пола, малка черна рокля или мини пола. Можете да го носите и с дамски дънки, комбинирани с любимата ви тениска, но вместо кубинки да обуете класически токчета или маратонки. Кожените якета са чудесен начин да добавите топъл, стилен елемент към гардероба си. Всичко, от което имате нужда е подходящ модел и малко въображение.