Бразилия държи първото място в класацията за най-добри дестинации за 2014 година. Антарктика и Шотландия са позиционирани на почетното второ и трето място.

 

Поредната класация за най-добри дестинации определи най-примамливите страни за 2014 година, които си струва да бъдат посетени. Никак не е случайно, че Бразилия е на почетното първо място. Световното първенство по футбол 2014 е сред причините да има такъв голям интерес към екзотичната страна.

Антарктика и Шотландия са на второ и трето място в класацията. Антарктика привлича туристите с неизследваните си територии, а Шотландия - със събитията от световна класа - игри, спорт, фестивали. Столицата на Шотландия - Единбург е определена като "най-готическия" град извън Трансилвания. Има толкова много вдъхновяващи пейзажи, исторически забележителности, фестивали и старинни сгради, че всеки от нас е добре да посети втория по големина град в Шотландия - Единбург. 

 

Швеция, Малави и Мексико са съответно на четвърто, пето и шесто място в класацията. Малави се намира в Югоизточна Африка и е една от най-бедните страни в света. За сметка на това природата й е уникална. Туристите могат да се насладят на десетки красиви пейзажи, високи планини, вълшебни езера. 

Съвсем очаквано е присъствието на Сейшелски острови в класацията за най-примамливи дестинации за 2014 година. Белгия, Македония и Малайзияса съответно на осмо, девето и десето място. 

 

Бразилия е сочена за топ дестинация, като домакин на Световното първенство по футбол. Има обаче още страни, посочени като изгодни и сравнително евтини дестинации, предназначени за семейни пътувания или за меден месец. Дания е най-подходяща за семейните, а Турция - за търсещите приключения младоженци.  

Вече избрахте ли си дестинация, която да посетите през 2014 година?