За Стрелец март е месецът, когато повечето планети ще бъдат във вашия сектор на семейството и недвижимите имоти, но вашият управител Юпитер ще се движи през дома на работата и домакинските задачи. Положителният аспект на тригон между тези две сфери на живота ще внесе яснота и възможност за разрешаване на някои проблеми, които сте имали у дома. Например, ако нещо не е наред с оборудването или търсите персонал, който да ви помага в къщата (бавачка, медицинска сестра, чистачка) - ще направите това през март.
Хороскопът за Стрелец за март 2024 г. обещава калейдоскоп от събития. Първият месец на пролетта ще бъде време на открития, ще има много интересни и нови неща за научаване. Ако положите усилия, животът ще се обърне към светлата страна. Непокорното Слънце в Риби предизвиква противоречиви желания у Стрелците, като ги принуждава да се съмняват в себе си. Състоянието на несигурност е изтощително и значително намалява ефективността. Рутинните задачи ще ви помогнат да отвлечете вниманието си от преживяванията. Личният живот ще бъде наситен със събития, а Пълнолунието през март ще подари незабравими мигове на щастие. Увлеченият Стрелец ще се поддаде на чара на любовта, потапяйки се в басейна на страстта с главата напред. Това е чудесен шанс да изведете връзката си на следващото ниво.

В началото на март ще има още повече енергия, работата ще кипи. Може да имате усещането, че самата съдба ви тласка в правилната посока. Според хороскопа за Стрелец нещата обещават да се развият добре, и то без никакви усилия. Освободеното време може да посветите на хобито си: заниманията с хоби допринасят за прилив на енергия и сили. Под влиянието на Венера във Водолей, стремяща се към свобода и независимост, е лесно да изгубите главата си и да се забъркате в съмнително приключение. Стрелците може внезапно да открият, че имат недостатъчни познания в някои области. Ако приемем този факт за даденост и започнем да попълваме пропуските, ще успеем да избегнем сериозни грешки.

Новолунието на 10 март ще ви донесе нов дом, жилище или начало на цикъл, свързан с продажба или покупка на апартамент.

Пролетното настроение ще оцвети средата на месеца в преливащи се цветове. Всичко, което се случва, предизвиква радост, дори детската радост, но директното поведение може да се отрази негативно на бизнеса. Според общия хороскоп през март е по-целесъобразно да спестявате, отколкото да харчите пари. Нещата, купени по емоции, много бързо ще се окажат непрактични и нелицеприятни. Необходимостта да бъдете внимателни е продиктувана от позицията на Меркурий в Овен, при която дори разумните идеи се превръщат във фарс. Под влиянието на момента Стрелецът ще направи много грешки, а последствията ще засегнат всички сфери на живота. Особено тревожно е здравето, поради емоционалните колебания хроничните заболявания могат да се влошат.

Важно е ретро цикълът на Меркурий да започне да връща в живота ви хора от миналото или хобита или спортове, които преди са ви интересували. Така че се пригответе за факта, че контактите и комуникациите с вашите стари колеги всъщност могат да ви помогнат да намерите отговори за... себе си.
Факт е, че този сектор във вашата карта отговаря за любовта и на първо място за самолюбието ви. А отношенията ви с другите са фар за това как наистина се чувствате към себе си. Просто трябва да погледнете как хората общуват с вас и какво ви казват - това до голяма степен ще „подчертае“ какво си струва да обърнете внимание. Вероятно скоро ще имате нова любов в живота си - работете върху грешките си.

Позитивният край на март се вписва в концепцията на първия пролетен месец: лекота и обновление. Дори и не всичко да е минало гладко, да има някои неравни ръбове, но душата пее от щастие. Според хороскопа за март за Стрелеца няма пречки в търсенето на хармония. Не е необходимо да усложнявате нещата или да отивате твърде далеч, просто зарадвайте себе си и хората. Допълнително предимство ще бъде притокът на сантименталност, който по принцип е характерен за Стрелеца. Освен това при Марс в Риби тя органично се съчетава с практичност, така че се планира нещо интересно. Ако по различни причини не можете да напуснете дома си, е време да преобразите пространството до неузнаваемост.

Затъмнението и Пълнолунието на 25 март ще се случи в сектора на приятелите ви - напускате някои връзки завинаги и това може да е свързано с екип, към който бихте могли да се присъедините около 14 октомври. Това може да се отнася до дребни неща - например да промените фитнес центъра или може би ще трябва да промените социалния си кръг в голяма степен. Между другото, същият този сектор отговаря за нашите мечти и амбиции, така че можете да признаете, че някои от вашите планове са се сбъднали или да ги промените засега, поради ситуация, свързана с вашето семейство (Диспозиторът на затъмнението Венера е в сектора на къщата и ще трябва да разрешите въпроси, свързани с основните ви взаимоотношения в живота и мястото на пребиваване).