Коя е мечтата на всяка дама? Разбира се, да изглежда и да се чувства прекрасно в кожата си. Но истината е, че много от нас се сблъскват с редица проблеми по пътя към идеалната фигура.

Ето защо днес ще поговорим за изпитаните методи да се сдобием с тялото, за което винаги сме мечтали, както и кои са "добрите" протеини, специално препоръчвани за жени

И макар само преди няколко години да мислехме, че протеините са подходящи за силни мъже като Арнолд Шварценегер, днес все по-ясно осъзнаваме полезните свойства на протеините, независимо дали се занимаваме активно със спорт или искаме да поддържаме стройна фигура. 

Храни с високо съдържание на протеин

Знаете ли, че когато представителките на нежния пол са на диета, всъщност се нуждаят от повече протеин?

Доказано е, че диетата с богато съдържание на протеини подобрява метаболизма, намалява чувството за глад и спомага за по-добрата работа на храносмилателната система.

Един от най-лесните начини да си набавим нужните на тялото ни протеини е чрез храната, която приемаме. Има 17 храни, за които е доказано, че съдържат протеини, а именно: 

  • Яйца - белтъкът е почти чист протеин.
  • Бадеми - те съдържат важни вещества като фибри, витамин E, манган и магнезий.
  • Пилешки гърди - препоръчително е да се консумират без кожата.
  • Овесени ядки - те са богати на фибри, магнезий, манган и витамин B1.
  • Котидж сирене - то съдържа калций, фосфор, селен, витамин В12, витамин В2 и други хранителни вещества.
  • Кисело мляко - то е изключително богати на полезни хранителни вещества.
  • Мляко - то съдържа много хранителни вещества, необходими на човешкото тяло.
  • Броколи - в него откриваме витамин C, витамин K, фибри и калий.
  • Телешко месо - богато е на желязо, витамин В12 и други важни хранителни вещества.
  • Риба тон - тя съдържа изключително малко калории и е богата на омега 3.
  • Киноа - тя е сред най-известните супер храни и съдържа минерали, фибри и антиоксиданти.
  • Леща - богата е на магнезий, калий, желязо, фолат, мед, манган.
  • Тиквени семки - освен любимо похапване на мнозина, те са богати и на желязо, магнезий и цинк.
  • Пуешки гърди - състоят се предимно от протеини, с много малко мазнини и калории. Освен това са вкусни и са богати на различни витамини и минерали.
  • Скариди - те са богати на селен, витамин B12 и омега 3.
  • Брюкселско зеле - то съдържа фибри и витамин C.
  • Фъстъци - те са богати на протеин, но е много лесно да се прекали с количеството. 
Суроватъчни протеинови добавки

Суроватъчният протеин е вид висококачествен протеин от млечни продукти, който е много ефективен при изграждането на мускулна маса и спомага за загубата на тегло. Той увеличава енергията, подобрява функцията на мозъка, укрепва костите, ноктите и косата, намалява подуването на корема и подобрява работата на имунната система. 

Много дами смятат, че приемът на протеин ще се отрази негативно и мускулите им ще станат прекалено големи. Истината е, че правилният прием на протеини всъщност спомага за намаляване на теглото, без да влияе на големината на мускулите.

Един от най-често използваните (и полезни) начини за консумация на протеин на прах е смесването му със смути и шейкове.

Тропическо смути с чиа

Необходими продукти:

  • 1 чаша неподсладено бадемово мляко
  • ½ манго, нарязано на кучета
  • ½ ананас, нарязан на кубчета
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. протеин Yum Yum Whey

Начин на приготвяне:

Просто добавете всички съставки в бледнера до получаване на хомогенна смес. След това просто се насладете. 

А за да бъде удоволствието още по-голямо, все повече дами се доверяват на шейкъри. Пиенето от тях наистина повдига настроението, а и ни дава точната пропорция на любимата ни напитка.

Без съмнение пиенето на много течности, особено през топлите месеци от годината, е ключово за доброто състояние на организма ни. А в днешно време съществува лесен начин да следим количеството течности, които приемаме за един ден. 

Тук е мястото да напомним и за това колко важно е да бъдем хидратирани през целия ден. Но всички знаем, че тази задача понякога се оказва доста сложна, тъй като е трудно да следим точно колко литра вода сме изпили. Но когато имаме на разположение бутилка Hydrator, можем да сме сигурни, че сме приели необходимото количество вода. Звучи лесно и много вкусно, нали?

Фет бърнър за тонизирано тяло
Мечтаното тяло не трябва да бъде само слабо, но и тонизирано. С други думи - от нас се изисква малко повече труд, но резултатите си заслужават всяко усилие. 

Напоследък все по-често се говори за фет бърнърите като начин да постигнем тялото, което винаги сме искали. 

Редовните тренировки и правилният хранителен режим са още по-резултатни, когато включим и подходящия фет бърнър. Именно той спомага да по-добрата работа на метаболизма и по-бързото изхвърляне на мазнините от тялото. По този начин ефективността на всяка тренировка се подобрява и желаните резултатите се постигат за по-кратко време. 

Добрият фет бърнър съдържа L-карнитин, който гори мазнините; кофеин - за допълнителна енергия; екстракт от джинджифил - за противовъзпалителен ефект; зелен чай - за ускоряване на метаболизма и енергия; екстракт от лют червен пипер - за ускоряване на метаболизма и намаляване на чувството за глад; витамин C - за възстановяване на мускулите и подпомагане на имунната система. А най-хубавото е, че можем да ги открием в един-единствен фет бърнър.

Най-препоръчваният начин за приемане на фет бърнър е около половин час преди самата тренировка. 

Да, в днешно време постигането на стройна фигура не е никак трудна задача. Всичко, което трябва да имаме предвид е, че хранителният ни режим понякога се нуждае от малко допълнение под формата на протеини Yum Yum Whey, които ще ни дадат всички необходими хранителни вещества, за да се чувстваме прекрасно.

Вече всяка дама може да се погрижи за любимото си тяло, за да бъде то винаги тонизирано, здраво и в отлична форма с помощта на хранителните добавки в GymBeam. Лесно е да постигнем всичко това с помощта на фет бърнъра Beast Burn, който не само ще се погрижи за извеждането на мазнините от тялото, но и ще ни даде тонуса, от който се нуждаем, за да бъде ежедневието ни изпълнено с движение. 

Е, дами, в разгара на летния сезон можем да дадем на тялото си всичко необходимо, за да изглежда и да се чувства великолепно. Лесно е!