Старинната къща на булевард "Джеймс Баучер" 24, известна като "Къщата с кулата", е била съборена днес, потвърдиха за "Дневник" от районната община "Лозенец". 

До тази сутрин къщата се намираше в старата част на булеварда, където все още е запазена павираната настилка. Къщата е през 1932 г. по проект на архитект Иван Банков и беше подобна на къщата на Сирак Скитник. Фасадата й от червени тухли е и високата й кула я правеха една от характерните сгради за "Лозенец".

През годините собствениците на няколко пъти са правили опити да съборят къщата, казаха още от районната община. От там обаче успявали да отхвърлят исканията, като последният път е през 2015 г.

Тогава Министерството на културата започва проверка в архивите на Националния институт за културно наследство. От район "Лозенец" казаха, че резултатът от проверката е становище от миналата година, според което "Къщата с кулата" не е паметник на културата. Причината била, че през годините собствениците са направили промени по конструкцията на къщата, заради които се изгубил автентичният ѝ вид.