Раждането е уникален момент, който безспорно преобразява живота на всяко семейство. В продължение на 9 месеца бъдещите родители се подготвят за вълнуващата първа среща с новия член на семейството и всекидневието им е концентрирано около осигуряването на възможно най-добрите условия за него. Част от този процес е и обмислянето на въпроса дали да бъде сключен договор за съхранение на стволови клетки от пъпната връв на новороденото.

Причината е, че раждането е неповторима възможност за извличането на два вида от безценните клетки – хемопоетични от кръвта и мезенхимни от тъканта на пъпната връв - и е инвестиция в бъдещето на цялото семейство. Затова вземането на решение и изборът на тъканна банка, която ще извърши процедурата и ще съхранява биологичния материал, са от голямо значение.

Събирането на информация за процедурата по вземането и замразяването на стволови клетки е все по-лесно и достъпно. За да бъде близо до своите клиенти и да може да отговори на въпросите им, най-голямата българска тъканна банка „Биорегенерация“ отвори нов офис в столичния мол Paradise Center. Специалистите от биобанката посрещат бъдещите родители всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа на 3 етаж на търговския център, в близост до МЦ „Надежда“. Всички, които искат да научат повече за извличането и съхранението на стволови клетки или желаят да подпишат договор за запазване на клетки от пъпна връв при раждането или от пулпа на млечен зъб, ще се потопят в уютна и предразполагаща обстановка.

В края на 2023 г. тъканна банка „Биорегенерация“ навърши 18 години. За този период в криосъдовете ѝ са съхранени над 30 000 проби стволови клетки по най-високите световни стандарти. В момента биобанката води активна кампания за преподписване на договорите за съхранение с вече навършилите пълнолетие бебета, при чието раждане са извлечени първите в историята ѝ клетки от пъпна връв. Причината е, че децата вече са навършили пълнолетие и според българските закони влизат в правото си на собственост на биологичния материал. Към момента 100% от пълнолетните собственици са преподписали своите договори и са удължили периода на съхранението им с минимум още 10 години.

За годините от създаването си до сега най-голямата българска тъканна банка значително е разширила портфолиото си, за да предложи на клиентите си различни и специфични дейности и продукти. Освен съхранение на стволови клетки от пъпна връв и млечен зъб, което е основното направление на работа, „Биорегенерация“ произвежда висококачествени алографт продукти с приложение в офталмологията, зъболечението и ортопедията. Тя разполага с високотехнологични лаборатории с най-модерно оборудване, за да гарантира на българските семейства, че получават продукти и услуги на световно ниво.