Култовият сериал „Game of Thrones“ е към края си, което определено натъжи феновете му. Много от тях обаче се оказаха недоволни от начина, по-който приключва. Част от тях поискаха от HBO да преработят целия осми сезон и да заменят сценаристите Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс с нови.

Фен на име Дилън Д. дори стартира петиция, която до момента е набрала повече от 210 000 подписа.

„Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс доказаха, че са крайно некомпетентни писатели, когато нямат откъде да черпят информация. Сериалът заслужава достоен финал“, смята Дилън.

Много от феновете са били особено разстроени от нетипичните действия на Денерис Таргариен (Емилия Кларк). Героинята екзекутира лорд Варис , известен още като Паяка и Надзорникът на Слухарите, след това нападна с дракон Кралси чертог и уби стотици мъже, жени и деца.

Само че това не е единствената петиция относно сериала, която беше създадена.

Друг фен на Троновете призова феновете да спрат подписката за пренаписване на последния сезон, тъй като продуцентите не са длъжни „да отговарят на изискванията на публиката“.

Въпреки всички оплаквания сериалът продължава да е безкрайно популярен и да привлича милиони зрители. Епизодът от битката при Зимен хребет бе определен като най-споделяния в социалните мрежи в историята на телевизията.