Би могъл да ми изпратиш съобщение само с една или две думи и аз пак ще преосмисля какво означава. Би могъл да ми се усмихнеш в претъпканата стая и ще преосмисля какво означава този поглед. Иска ми се да знаех какво мислят другите хора, защото прекарвам толкова много време в опити да чета мислите им.

Съжалявам, ако прекаленото ми мислене ме прави трудна за обичане. Не се опитвам да предизвиквам драма там, където такава не съществува. Опитвам се само да защитя сърцето си.

Не искам да бъда човекът, който е заслепен, когато партньорът му му изневерява. Не искам да пренебрегвам знаците, че нещо не върви. Не искам да ме хванат неподготвена. Предпочитам да предвидя предателството. Предпочитам да знам какво ме чака.

Тъй като съм толкова притеснена какво ще стане, обръщам твърде много внимание на детайлите. Ще забележа леката промяна в тона ти и вместо да предполагам, че трябва да си уморен или си имал напрегнат ден на работа, ще предположа, че си ми ядосан, че криеш нещо, че не искаш да имаш нищо общо с мен.

Чувствителна съм, защото правя голяма работа от неща, за които не би трябвало да се мисли дълго. Ще си направиш лоша шега и вместо да я забравя, ще преосмисля какво означават думите. Най-малкият проблем ще ме разтревожи, чудейки се дали тайно не можеш да ме понасяш.

Винаги съм готова нещата да се объркат. Винаги съм на ръба, наблюдавайки хората около мен, за да се подготвя за това, което се случва по-нататък.

Дори една връзка да върви перфектно, в главата си ще направя списък с всички начини, по които може да се разпадне. Може да изчезнеш. Бих могла да бъда измамена. Мога да бъда отхвърлена. Мога да разбия сърцето си и да прекарам години, опитвайки се да залепя счупените парчета на мястото им.

Когато светът ми носи твърде много щастие наведнъж, ставам подозрителна. Предполагам, че ще се случи нещо ужасно, което да балансира емоциите ми.

Когато съм под душа или шофирам колата си, споря с теб в главата си. Представям си всички неща, които може да ми кажеш, когато говорим наистина. Може случайно да ти се ядосам, въпреки че все още не си направил нищо лошо. Може да съм по-параноична, отколкото имам право да бъда.

Съжалявам, ако стана тиха, след като и най-малкото нещо се обърка. Съжалявам, ако изглежда, че винаги прекалявам. Съжалявам, ако прекаленото ми мислене ме прави трудна за обичане.

Опитвам се да следвам ума вместо сърцето си, защото и преди съм била наранявана и се страхувам, че това ще се случи отново. Страхувам се, че ще си тръгнеш. Страхувам се, че ще ме разбиеш като всички останали преди теб.