Целувката - практическо проявление на духовна близост и неумолимо физическо влечение към любимите хора. Ще дръпнем завесата и ще разкажем повече за най- интересните и изпепеляващи целувки. И то именно днес - на 6 юли, Световният ден на целувката.

Просто и приятно

Целувка на дамска ръка - този обичай вече е почти в миналото, но в някои страни и протоколи е проява на уважение към дамата. Но по-продължителна целувка на ръка или целуване на китката може да се възприеме като намек за интимност.

Топлата въздишка върху кожата и докосването с върха на езика на различни участъци от тялото води до приятно усещане и за двамата партньори, които искат да продължат нататък.

Подобно състояние се появява и при нежно докосване с устни на бузата. Когато устните бавно се плъзгат по кожата и двамата партньори се чувстват блажено. Подобен ефект се получава и при целувка по косата, която нежно се прибира с ръце.

Всичко това може да бъде начало на една любовна игра и прелюдия към по-голяма страст...

Магията на душевна близост

Целувката на очите показва безгранична интимност. Използваме подобна целувка, за да успокоим любим човек или да изразим обич. Чувствата на тази целувка не могат да бъдат описани - те са като вълшебна приказка на две сърца, които са се намерили.

Целувки, горещи страсти

Целувки по врата - мълчалива покана в сферата на интимни отношения. Тези нежни докосвания са любими за почти всички жени на планетата (с малки изключения от 3 процента - плахи и неуверени в себе си дами) . Мъжът докосва с устни врата на любимата (но почти 90 процента от мъжете не обичат, когато тях ги целуват - не забравяйте, че и тук има изключения ).

Ако вашият любим....

- ви целуне по време на разни приказки, то той води вътрешна борба

- прегръща ви здраво - неволно се разкрива като собственик

- целува ви със затворени очи, то той е романтик и се отдава напълно на страстта

- ви докосва с отворени очи - той е реалист и се старае да не покаже своите чувства

- се скъпи на целувки и в същото време с удоволствие приема вашите, то той е егоцентрик и по друг начин не може да се държи

- ви изпраща въздушни целувки - той е човек без комплекси - открит и щастлив.

Забавни еквиваленти на целувката

Знаете ли, че не всички хора по света се целуват. В някои страни и племена целувката е заменена с други действия.

В Таити влюбените показват чувствата си по време на танц - те се опитват да потрият нос. На остров Бали целувката е заместена с лек допир по лицето. Загадъчните ескимоси търкат бузите си. Екзотичните папуаси - хапят партньора по миглите...

Известно ли ви е, че:

- В САЩ да целунеш по врата някого е равно на сексуален тормоз. Безпрецедентното събитие се случило на 60-годишен гражданин , който получил доживотна присъда за едно такова докосване на жена, която много харесвал.

- При някои африкански племена по религиозни причини са забранени целувките, защото чрез целувка може да вземеш духа на човека.

- Казват, че ако влюбена девойка сънува, че се целува с друг човек - предвещава кавга или скъсване.

- С чувство за хумор и забавни конкурси всяка година на 6 юли се чества деня на целувката. Този ден идва от Великобритания. Доказано е, че целувката има благоприятен ефект върху емоционалното състояние и физическото здраве на партньора.