Връзката ти може да бъде толкова по-хубава и страстна... ако се престрашиш да последваш съветите ни.

Да бъдеш напълно откровена и честна в една връзка не е най-лесното нещо на света. Може да знаеш какъв е любимият му сладолед, как се е казвало кученцето, което е имал като дете, може би дори имате обща банкова сметка, но познаваш ли фантазиите му? Ще се изненадаш колко малко двойки знаят и говорят за сексуалните си фантазии.

Ако ти също се причисляваш към тях, не се притеснявай – повечето хора са в същото положение. Дори в дългосрочните моногамни връзки откровеността не е често срещано явление. Може да сме от години с този партньор, но крием сексуалните се фантазии в куфар с шестцифрен код, прибран в някое тайно отделение на съзнанието ни. А всички имаме такива фантазии. Всеки от нас има в главата си сценарии, които учестяват пулса му, от които краката му омекват. Обаче има огромна разлика между способността ни да фантазираме и способността да споделяме фантазиите си.  

Да си ги признаеш, може да е плашещо, но най-щастливите двойки знаят колко е важно да преодолееш страха и да разкриеш тази част от себе си. Но как го правят? Как се отърсват от притесненията си и успяват да приложат фантазиите на практика?

Ето какви са четирите тайни на най-авантюристичните и страстни двойки. Благодарение на тези съвети, те са преодолели страховете си и са открили, че моногамният секс в една дългосрочна връзка също може да е горещ като вулкан.

1. Представянето на идеята

Трябва да започнеш отнякъде. И обикновено не е добра идея да започнеш направо и да изтърсиш нещо от сорта на „Искам да съм палава берачка на ябълки, а ти да си строгият надзирател“.

Най-добрият начин е да кажеш на партньора си, че той е съществена част от фантазията ти. Можеш да започнеш с „Онзи ден сънувах много секси сън с теб...“ или „Понякога, когато правим секс, си представям как ти...“

Още отначало трябва да му покажеш, че той е основата на фантазиите ти, което определено ще го заинтригува и поласкае.

2. Изследването на фантазиите

Не знаеш точно каква фантазия искаш да осъществиш? Или не знаеш какво би се харесало и на двамата?

Дискусията по тези въпроси може да е малко плашеща в началото. Но има начини да я направиш по-лесна. Първоначално можете да обсъдите класическите фантазии, за да разберете какво мисли другият по въпроса. Помислете в какви роли бихте искали да влезете – медицинска сестра, палава ученичка? А той би могъл да е пожарникар, пилот, секси рок звезда?

Идеята е, ако не се чувстваш комфортно, да не се впускаш веднага в дълбокото и да измислиш цялата фантазия сама, защото напрежението върху теб ще е голямо. Ще искаш всичко да е перфектно и на другия да му хареса също колкото и на теб, което ще развали част от твоето удоволствие. Затова първоначално може да разиграете чужди сюжети – от еротични разкази, порно филми или просто стандартни фантазии, за които се сещате.

Купете се костюми или импровизирайте, но не се старайте да измислите идеалната фантазия.

3. Смейте се

Тази стъпка е много важна. Да разкриеш сексуалните си фантазии, може да те направи много уязвима, а каква е най-често срещаната реакция, когато сме нервни или несигурни? Смехът!

Трябва да осъзнаете, че при разиграването на фантазиите ще има моменти, в които ще излизате извън роля, ще обърквате нещо или просто... ще ви стане смешно! Този смях е доказателството, че се забавлявате.

Няма нищо лошо в това да приемате фантазиите сериозно, но не трябва да е твърде сериозно.

4. Говорете си

Комуникацията е най-важното разковниче за дълготрайната връзка, същото се отнася и за разтърсващия секс. Затова разговорите не бива да приключват с „Искам да пробвам нещо различно в леглото“.

Когато сте решили да изследвате сексуалните си фантазии, е добре да обсъждате какво се получава и какво не. Може би най-накрая си осъществила онази своя фантазия, за която мечтаеш още от университета, само за да осъзнаеш, че някои аспекти от нея са ти харесали, но други не са. Това не означава, че сте се провалили. Просто понякога фантазиите и реалността не се припокриват и това е нормално.  

Затова е важно да пробвате нови неща. Някои от тях ще са успешни, други – не, а някои ще са просто върховни и ще ви е трудно да си представите как сте живели без тях. Не се страхувайте да експериментирате и се отърсете от очакванията, че всичко ще е перфектно.

Старайте се да обсъждате изживяванията си без притеснения. Пробвайте една фантазия и поговорете какво наистина ви е харесало и какво не, след това я променете спрямо нуждите и на двамата.

И най-важното – бъдете смели и не се притеснявайте да говорите за желанията си. Ако преодолеете страховете си, ще се радвате на невероятен сексуален живот.