Всяка година нумеролози, астролози и таролози изчисляват главното число на годината, за да разберат под каква енергия ще се намира човечеството през следващите 12 месеца. Идващата 2024 г. ще бъде специална, защото ще бъде управлявана от числото 8. В азиатските страни то е едно от най-щастливите числа, които управляват финансите и изобилието, затова се смята, че къща, автомобил или телефонен номер с осмици може буквално да "направи богат" собственика си.

От гледна точка на Таро това число управлява Арканата “Сила”, която символично се отнася до зодиакалния знак Лъв. На класическата карта от колодата на Райдър-Уейт виждаме изображение на елегантно момиче, което затваря (или отваря?) устата на лъв.

Основни значения на картата “Сила”

Когато картата "Сила" се появи при четене на таро, става ясно, че въпросът е силно повлиян от страстта, чувствеността и способността да се обуздава собственият темперамент. Този Аркан отговаря за талантите и овладяването на дарбите, както и за безстрашието и чувствените удоволствия. От една страна, картата казва, че Силата се крие в умението да обуздаеш вътрешния си звяр, а от друга, говори за Силата да използваш всичките си ресурси.

От едната страна момичето затваря устата на лъва, сякаш го усмирява и укротява дивия му нрав. А от друга страна, същото момиче отваря устата му, сякаш му дава воля да покаже животинската си сила. Символиката на Лъва има двойно значение: мъжкият, соларен принцип - принцът на огъня, щедростта, силата, но и свирепостта и агресивността. Тук има и майчински принцип - женствен и грижовен, но и поглъщащ.

Над главата на момичето се извисява лемискат - символ на безкрайността, както и на траекторията на годишното движение на слънцето по небето. Тайната на този знак е, че началото и краят винаги са свързани. И всеки човек е същността на това, с което се опитва да се бори.

Какво означава картата за 2024 г.?

Арканът Сила, на първо място, може да донесе на всички ни желанието да се докажем. Много често тази карта се появява, когато е важно да покажем сила на волята, смелост, упоритост и способност да преодоляваме трудностите благодарение на горепосочените качества.

През 2024 г. ще бъде важно да преминете изпитанието за издръжливост. В живота на всеки човек ще се създаде ситуация, в която ще е необходимо да се покаже сила - както физическа, така и морална.

Също така през 2024 г. всеки вероятно ще има някакво страстно и чувствено преживяване в живота си - този Аркан често означава сексуално привличане между хората.

Съвети от картата на 2024 г.

Тази карта винаги се появява като съвет, когато човек трябва да навлезе в своята сила. Това означава, че можете да постигнете почти всичко, което искате, ако сте вдъхновени и наистина го искате.

Аркан Сила казва, че си струва да покажете качествата на характера на Лъв. Струва си да се занимавате с повече творческа работа, да говорите публично и да не се страхувате да се покажете такива, каквито сте. Също така през цялата година ще се наложи да демонстрирате Лъвски рев - не се страхувайте, защото това ще ви позволи да "напомпате" такива качества като лидерство, смелост, кураж. Освен това страстните прояви на характера ви могат да помогнат за подреждането на личния ви живот и ще привлекат в него също толкова силен, волеви човек.

Не омаловажавайте своето величие, не се опитвайте да се напъхате в нечии рамки, за да се харесате на някого. Не се опитвайте да изглеждате като езерце, когато сте океан - това е може би най-важното нещо, на което трябва да обърнете внимание през следващата година.