Ангелика Волфскийл вече 30 години помага на своите пациенти с най-различни методи от холистичната медицина: хомеопатия, Шуслерова терапия, енергийна терапия, ирисова диагностика, традиционна китайска медицина, аюрведа и др. Тя е сред най-популярните и квалифицирани лектори по темите „Здравословно хранене” и „Биохимията на д-р Шуслер”. Преподавател е към Свободния съюз на натуропатите в Германия и ръководител на школата за натуропати SURYA. Книгата й „12-те соли на живота” е един от най-успешните и високо оценени от критиката наръчници по Шуслерови соли в немскоговорящите страни. През 2014 г. в България беше публикуван нейният наръчник за лечение на детските болести с помощта на Шуслеровата терапия - „Шуслерови соли за деца”. През 2016 г. излиза нейната втора книга, преведена на български - "Шуслерови соли и хранене според биоритмите".

През октомври Графиня Ангелика Волфскийл ще гостува за пореден път в България и в серия от безплатни лекции, ще сподели своя ценен опит с всички, които искат да обърнат внимание на тялото си и да се чувстват енергизирани и здрави.

Всички сме чували, че за да функционира нормално организмът ни той има нужда от почивка и детоксикация, често обаче забравяме да си правим разтоварващи дни, които са от изключителна важност, ако искаме да се чувстваме бодри и енергични.

Именно поради това избрахме за вас примерно меню за алкален разтоварващ ден от Графиня Ангелика Волфскийл. Графинята съветва да практикувате режима през почивните дни, като можете да го направите за един или два дни.

Ето го и него:

Започвате от предишната вечер, като си лягате рано. На следващата сутрин си отспивате добре. Започвате деня с 20 минути йога или гимнастика по ваш избор.

Закусвайте със сок, приготвен по следния начин: изстискайте в сокоизстисквачката 2 зрели ябълки, 2 малки био моркова, 1/3 от малък био ананас и добавете 1 пълна шепа слънчогледови семки, които предварително сте начукали в хаванче. Пийте сока бавно, като дъвчете и си дайте много време! Така организмът усвоява по-добре виталните вещества на сока.

След това направете дълга разходка - минимум 1,5 – 2 часа. По възможност в гората, но може и в градския парк или по близката пътека в полето. Пийте достатъчно изворна вода.

Като междинно хранене в късния предобед изяжте остатъка от ананаса.

На обяд си пригответе сезонна салата с пресни билки и кълнове – с лек дресинг от слънчогледово олио, лимонов сок, сол и черен пипер. Настоятелно ви моля: дъвчете бавно и сдъвквайте много добре!

Следва кратък следобеден сън (евентуално с гореща кърпа върху черния дроб) или прекаран удобно на диван следобед с интересна книга в ръка. Пийте големи количества топъл билков чай. Разрешава се нещо дребно за похапване: една шепа бадеми или няколко сушени плодове.

Вечеряйте най-късно до 18.30 часа. Чудесна за храносмилателните органи е бистра зеленчукова супа от 1/2 литър вода, 1/2 кубче зеленчуков бульон или 1 ч.л. зеленчуков бульон на гранули, 2 картофа и една шепа магданоз. Супата става за нула време, ако нарежете картофите на дребни кубчета. Яжте бавно и сдъвквайте много добре.

Денят завършва с дълга вана, която може да продължи 1 час, ако се чувствате добре. Ваната изтегля от кожата натрупаните излишни киселини; след това кожата ви е гладка като кадифе. Ваните действат отпускащо и гальовно, мускулите и сухожилията релаксират. Насладете се на ваната от душа и сърце и с всички сетива! Вие сте отпочинали и в хармония със себе си, пожелаваме ви лека нощ.


Имайте предвид, че хранителните продукти ни даряват с вещества, които можем да приемем, само ако клетката е в състояние за това. Шуслеровите соли активират функцията на клетката. Хранете се здравословно и приемайте тези Шуслерови соли, от които се нуждаете. Така усвояването на съответните витамини и минерали в обмяната на веществата на клетките, тъканите и органите ще е особено успешно.

Ето кои са Шуслерови соли за поддържане на алкално-киселинното равновесие. С тези соли стимулираме всички процеси за изхвърляне на киселини и противодействаме на ревматичните тенденции! №9 натриев фосфаг: сутрин се разтварят 3-6 таблетки и разтворът се изпива на глътки, като се „дъвче” (регулира се алкално-киселинният баланс, образуваните кристали се разтварят) №10 натриев сулфат: на обед се разтварят 3-6 таблетки (води до изхвърляне на образуваните кристали) №11 силицея: вечер 5-10 таблетки (подпомага преобразуването) Продължителност на лечебния курс: шест седмици; може да се повтори след известна почивка.

Знаете, ли че... Шуслерова сол №9 е основният регулатор на киселинността и подпомага преработването на мазнините. Ползвайте я при киселини и наднормено тегло!

Още любопитни факти можете да научите на безплатните лекции на графинята. Можете да ги посетите в:
Пловдив – 03.10, Новотел „Пловдив“
София – 4.10, НДК, зала №6
Русе – 5.10, Доходно здание, Зала „Европа“
Варна – 6.10, хотел „Черно море“
Начало на лекциите: 18.30 часа