Ровиш в Интернет. Или минаваш през касата на връщане от работа. През касата на театъра. Избираш постановката лесно – хем името говори за смях и любов, хем актьорите са известни... Усещаш, надяваш се – абе, знаеш, че си си дал парите за нещо много готино!

...Търчиш от репетиция на репетиция. Подготвяте уникална нова постановка, адреналинът от страхотния текст те държи в бойна готовност почти 24 часа в денонощието... Копнееш новата постановка да се хареса на зрителите, да усетят поне половината от тази страст и усилия, които сте вложили ти и колегите ти.

Ето едни такива мисли се въртят в главите на зрител и актьор. Или всеки един друг в театралния екип. Толкова много вълнение, очаквания, емоции, дори малко страх....

А какво става, ако освен професионалното, театралното, се намесят и личните взаимоотношения между актьорите, кой кого харесва, колко му е симпатичен... Разбира се, най-сложно става, ако взаимоотношенията прераснат в любовна връзка. Обикновено – както и извън сцената – всичко започва повече от прекрасно. Но нищо никога не остава абсолютно перфектно. Започват да се носят викове, често от яд, понякога от любов...

„Вик за любов” е точно това, което се случва в главите и сърцата на героите на Асен Блатечки и Койна Русева в постановката на театрална къща „Вива Арте”, която се играе всеки месец на сцената на театър „Открита сцена” в гр. София.
Непредвидими перипетии на живота в театъра - любов, омраза, изневери, непостигнати мечти, наивност и чаровност на актьорските души. Четирима души, замесени от различно тесто, се оказват въвлечени в игра, от която някой ще излезе още по-богат, друг ще е на ръба на нервен срив, а пламъкът на една стара любов ще припламне отново. И точно тази взривоопасна комбинация е гаранция за грандиозен успех!

Това и още много... Викайки за любов <3