Сигурно вече сте разбрали, че обожаваме суровите десерти - те са полезни, засищащи и много лесни за правене. Разбира се, трябва да внимаваме с тях, защото са и доста калорични, но ние направо не можем да им се наситим. При суровите десерти обаче има два проблема - омръзват и излизат доста скъпо ... Затова решихме да потърсим алтернатива на сладостите, които съдържат бадеми и кашу и да ги заменим със ... слънчогледови семки. Попаднахме на една чудесна рецепта за течен шоколад, който можете да използвате като намажете на филийка, добавите към кисело мляко или просто хапвате от бурканчето.
Необходими продукти
2 чаени чаши слънчоглед
3 супени лъжици какао на прах
1-2 супени лъжици мед
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Сложете всички съставки в блендер и блендирайте докато получите кремообразна смес, в зависимост от мощността на уреда, с който разполагате и готово!