Да бъдеш обективен за себе си е наистина трудно за повечето хора. Разбира се, лесно е да съдим другите, но когато трябва да разберем кои сме всъщност и къде се крият личните ни силни и слаби страни, може да е трудно да се изправим лице в лице с тези личностни черти и уникални аспекти на себе си.
Положителни или отрицателни, странности, които изглеждат напълно очевидни за някой отвън, могат да бъдат най-лесно пропуснати, когато се опитаме да се вгледаме в себе си. Няма значение колко сте умен или проницателен - самосъзнанието е груба работа за всички нас.

За да ви помогнем да видите себе си от друг ъгъл, този личностен тест за силни и слаби страни ви помага да разберете кои са вашите най-дълбоко скрити черти. Някои примери за трудно забележими силни страни включват лидерски способности, комуникационни умения или умения за слушане. Примери за слабости включват страх от публично говорене, трудности да кажете „не“ или да помолите за помощ.

Бихте могли да прекарате десетилетия в психотерапия, опитвайки се да стигнете до дъното на всичките си проблеми, или можете да се отправите към някое скъпо убежище през уикенда, където обещават да ви дадат всички отговори. И, разбира се, това са неща, които хората редовно правят, когато трябва да разберат себе си.

Но преди да направите всичко това, опитайте този безплатен тест за намиране на силни страни. Ако нямате време за водене на дневник с години и предпочитате да не се присъединявате към някакъв „култ“, даващ големи обещания, ние имаме решение, което ще ви помогне да разберете тези важни аспекти на вашата личност за миг и да ви помогне осъзнайте дали трябва да положите усилия в собственото си личностно развитие.

Всичко, което трябва да направите, е да погледнете снимката по-долу и да си отбележите наум изображението, което виждате първо. След това проверете резултатите по-долу.

Ако първо сте видели:

Мъжкото лице

Силни страни:
Ако погледнете изображението по-горе и първо видите лицето на мъжа, най-голямата ви сила е способността ви да бъдете обективни, дори в трудни ситуации. Там, където повечето хора биха паднали и рухнали в купчина сълзи по време на криза, вие сте в състояние да се съберете, за да се справите със ситуацията. Ето защо толкова много хора се обръщат към вас, особено когато самите те преминават през труден момент. Вие сте сила, с която трябва да се съобразявате и приятелите ви го знаят.
Слабости:
Разбира се, не сте перфектни. Никой не е. Най-голямата ви слабост е начинът, по който се откъсвате от трудни емоции и поради това нямате голяма емоционална интелигентност. Това, което преди е било тактика за справяне, която да ви помогне да се съсредоточите в трудни моменти, се превръща в начин на живот и ви е трудно да свалите бдителността си и наистина да се свържете с хората, които обичате най-много. Имате много чувства, но ако искате да се отървете от репутацията си на ледена кралица, трябва да си позволите да ги изразявате по-често пред другите.

Масата

Силни страни:
Ако погледнете изображението по-горе и първо видите масата, най-голямата ви сила е способността ви да слушате и разбирате другите. Вие сте брилянтен в общуването и дори хората, на които им е трудно да изразят мислите и чувствата си, намират за по-лесно да се отворят пред вас. Вие не сте лицензиран терапевт сам по себе си, но поне осем души са ви казали, че трябва да се върнете на училище и да станете такъв.
Слабости:
Докато комуникацията е вашата силна страна, действието е анатема за вас. Радвате се да помагате на другите да говорят за проблемите си и нищо не ви прави по-щастливи от създаването на добър старомоден списък за и против, страхувате се да трябва да вземете решение и да предприемете действия. Всичко изглежда толкова окончателно. Трябва да се научите да слушате инстинкта си и да се доверите на себе си.

Жената

Силни страни:
Ако погледнете изображението по-горе и видите жената, седнала на стола, да чете първа, най-голямата ви сила е вашият интелект. Вие сте естествено интелигентен и обичате да прекарвате всяка възможност, която имате, за да научите нова информация за нещата, които обичате. Това също не означава, че сте пълен маниак. Важното е, че след като решите, че нещо е важно за вас, вие правите всичко възможно, за да станете експерт в тази област.
Слабости:
Но все още не ходете никъде, вие също имате своите слабости. Може да сте супер умни, но можете да бъдете малко разсеяни и дори малко небрежни, когато става въпрос за неща, които не ви интересуват. И да, това може да е свързвано с всичко - от връзката ви до ежедневната ви работа. Ако искате да поддържате щастлив и хармоничен баланс, опитайте се да отделите на всяка област от живота си част от вниманието, което обръщате на склонността си към учене.

Стола

Силни страни:
Ако погледнете изображението по-горе и първо видите стола, най-голямата ви сила е вашият уникален поглед върху живота. Понякога сте способен да решавате проблеми, а друг път сте клоунът, помагащ за облекчаване на напрежението, когато другите са твърде стресирани. Вие сте първият, който променя нечия гледна точка и като цяло сте известни с това, че осветявате живота на хората около вас. Никой не знае какво е следващото нещо, което ще кажете.
Слабости:
За съжаление не сте перфектен. Най-голямата ви слабост е неспособността ви да останете фокусирани върху дадено нещо за дълго. Имате страхотни идеи и допринасяте за всичко, до което се докоснете, но сте известни с това, че се спасявате в момента, в който загубите интерес, и за съжаление, не можете да не загубите интерес твърде бързо, твърде често.