Ти си причината да се усмихвам.

Ти си причината да не се предавам.

Ти си причината да се справям с всяка трудност, която животът ми предлага.

Ти си причината да се смея от щастие.

Ти си причината всяка сутрин да се събуждам с усмивка.

Ти си причината да продължавам напред, когато животът стане прекалено труден. Ти си причината да се чувствам жива.

Но също така.. ти си причината да плача.

Ти си причината да се чувствам самотна.

Ти си причината да се чувствам празна.

Точно това е начина по който разбирате, че чувствата са ви истински. Човекът, който поставя усмивка на лицето ви е същият, който стои зад сълзите, изливащи се от очите ви.

Въпросът, който трябва да си зададете е труден за отговаряне, защото отговорът му може да бъде сърцераздирателен. А той е прост – „Заслужава ли си човекът до мен?“. Бъдете искрени със себе си. Човекът до вас заслужава ли си сълзите, които изплаквате всяка вечер преди да заспите? Заслужава ли да отделяте от времето си, чакайки го? Заслужава ли си усмивките и всичките емоции? Заслужава ли си да търпите цялата въртележка от чувства и емоционални страдания?

Е, човекът до мен си заслужаваше. Заслужаваше си да го чакам с месеци, дори години. Правих го много дълго време... лудост, нали?

Този човек ме кара да съм по-добра версия на себе си. Колкото и странно да звучи, той определено си струва всички реки от сълзи, които са се изливали по лицето ми. Заслужава си цялото време, защото вътрешно в себе си знам, че този човек, когото чакам, е добър. Това може да изглежда като слабост за околните, но аз просто съм романтик и вярвам в доброто у хората. Веднъж на моя специален човек: „Струваш си усилията, който полагам. Колкото и дълго да трябва да чакам, аз съм готова да издържа цялото това време. Знаеш ли защо? Защото си заслужаваш.“

Ако в живота си имате човек, който заслужава да полагате усилия, въпреки всичките възходи и падения – дайте му шанс. Стискайте зъби и изтърпете всичко това. Покажете му, че наистина си заслужава. Вижте доброто в него и ще откриете димантите, които блестят в очите му. Оценете неговия потенциал. Покажете му, че го подкрепяте – дори, ако има разстояние между вас.

Покажете му, че вярвате в него, че именно той е причината да продължавате напред. Не го изпускайте. Докажете му, че ще бъдете с него на 100% - дори в обърканото влакче на емоциите. Подкрепяйте го. Това ще донесе усмивката на лицето му. Ще дойде ден, в който ще осъзнае всичко, което сте направили за него и ще ви прегърне и приеме в живота си с отворени обятия. Това е причината да продължавате да чакате. Защото той си заслужава, а вие го заслужавате също. Дължите го на себе си и на него. Работете върху себе си през това време на несигурност. А когато дойде времето – ще създадете отношения, който са непробиваеми. Питате се защо... защото си заслужава.