Винаги съм смятала, че имам нужда от любов, за да съм щастлива. Мислех, че любовта е точно това, което ми липсва в живота и затова не бях добре. Реших, че ако намеря някого, който да ме обича, всичко веднага ще се оправи. Че бих направила повече, че бих била повече. Въпреки това, в очакване на любовта, загубих това, което всъщност беше животът. Не живеех повече. Само чаках. Не мислех колко години са минали или колко възможности са минали покрай мен. Не забелязах, че остарявам.

Истината е, че нямаш нужда от любов, за да си щастлива. Не е нужно да си в отношения, за да си щастлива. Това е голямо клише, но наистина трябва да започнеш със себе си. Трябва да започнеш да разбираш коя си сега и коя искаш да бъдеш. Започвайки със себе си, разбираш какво наистина те прави щастлива, без да разчиташ на други хора. Научаваш какво разпалва интересите ти, какво проблясва в очите ти, какво те прави щастлива както вътрешно, така и външно.

Разчитах твърде много на хора, които никога не бяха тук, за да ми помогнат да намеря щастие. Не ми дадоха 100% и просто ме гледаха като временна спирка, някой, който беше там, за да ги забавлява и само да нахрани егото им. Предаваха ме много пъти и никога не съм имала смелостта да си отида. Никога не съм имала сили да осъзная, че заслужавам много повече от това, което ми дават. Токсичните ситуации ме държаха в капан от страха да не остана сама. Това, което не осъзнаваш, е, че когато позволяваш на тези токсични хора да напуснат живота ти, позволяваш да влязат нови хора, такива, които ти дават същата енергия като тази, която раздаваш - хора, които ще ти помогнат по пътя към щастието и няма да пречат за собствената ти стойност.

Ти си пътят към собственото си щастие. Постави се на първо място по всеки възможен начин. Започни с малко, като с вана с мехурчета и маска за лице, и след това работи. Постави нуждите си на първо място. Но най-вече, събери се. Възползвай се от всяка възможност, която идва на пътя ти. Не позволявай на живота да те подмине, докато чакаш. Живей, а не просто оцелявай.