Истинското ѝ име не е известно, но всички я познават като Ливингстън – 28-годишна жена, която живее в Ню Йорк. Тя обича да става късно, да чете блогове, да гледа сериали. Със сигурност ние от Dama.bg ѝ завиждаме, защото тя прави точно това 7 дни от седмицата. Как? Просто притежава 2 милиона и вече се е пенсионирала.

Ливингстън била инвестиционен банкер, преди да се пенсионира, но благодарение на разумно спестяване, намаляване на разходите и инвестиране, е успяла да задели голяма сума.

Дамата е завършила университета Харвард през 2009 година, но не започнала да работи веднага, а е посветила едно лято в будистки манастир в Тайван. Първата ѝ работа след завършването е била да се грижи за конете на монголските номади.

“Когато си ходил в университет като Харвард, смяташ, че трябва незабавно да намериш високоплатена работа в престижна компания. Напрежението е много голямо, защото всички очакват от теб да направиш бляскава кариера в момента, в който ти връчат дипломата. Но престоят ми в Тайван ми помогна да се успокоя, да разбера какво искам и как да го направя."

След това тя се мести в Ню Йорк, където започва работа като банкер. Достатъчни ѝ били 24 000 долара на година, като 1100 от тях били за наем. На месец й били необходими около 900 долара за храна, дрехи и други необходимости.

И макар днес да разполага с малко над 2 милиона долара в банката, Ливингстън продължава да харчи доходите си разумно. Тя живее заедно със съпруга и кучето си, като вече не ѝ се налага да работи.

А какво би направила ти, ако разполагаш с достатъчно голяма сума, за да не ти се налага да работиш?