След като влакът на метрото изчезна в тунела, д-р Маргарет Макколъм все още седеше на пейката на перона, потънала в мисли.

Няколко минути по-късно щеше да пристигне друг влак. "Пазете се от пропастта" - казваше гласът по високоговорителя на слизащите пътници, а д-р Макколъм се усмихваше... и все още оставаше на мястото си.

Въпреки че това съобщение стана познато на милиони хора, пътуващи с лондонското метро на станция Embankment, гласът имаше специално значение за д-р Макколъм, наскоро овдовяла лекарка.

Това е гласът на съпруга ѝ. След смъртта на актьора Осуалд Лорънс през 2007 г. тя идва всеки ден на платформата, за да го чуе как говори. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ian D. Bourne (@bajanreporteronline)

 

"Той никога не е бил много далеч от мен в мислите и сърцето ми", казва тя. "И знанието, че мога да отида и да слушам гласа му, беше просто прекрасно. Това беше голяма утеха. Отивах и сядах на перона, а понякога пропусках няколко влака, само за да мога да го чуя. Въпреки че можеше да поставя акценти, това беше неговият естествен глас - ясен, точен, авторитетен."

Но един ден тя не чува гласа на съпруга си. От компанията, управляваща метрото, сменили гласа с електронен такъв. Тогава тя им пише с молба да й изпратят записа, за да може да продължи да слуша гласа на съпруга си. 

Научавайки нейната история, от метрото решават да върнат гласа на съпруга й само за нейната спирка, за да може жената да го слуша отново и отново.