Може би някой от тях ще се извини, но няма да е искрено. Единственият случай, в който токсичните хора се извиняват, е, за да те манипулират да им дадеш, онова, което искат. Понякога дори изиграват картите си така, че изглежда, сякаш ти им дължиш такова.

Те не биха признали грешката си и да са честни. Винаги ще има нещо зад думите им, някаква цел. Те ще си измислят различни причини за действията си и винаги други ще бъдат виновни.

Те не понасят последствията на действията си, защото смятат, че не биха сгрешили. А ако нещата се стекат по такъв начин, то те винаги биха навързали различни събития, за да докажат вината на другите, но никой друг не е отговорен за действията им. Те сами избират пътя си.

Никога няма да получиш извинението, което заслужаваш. Например, ако един токсичен човек е изневерил, то той ще добави още обяснения към извинението. Той би казал как няма да се повтори, че се е напил или сексуалният ви живот не вървял.

Ако имаш куража да се изправиш срещу такива хора, да им кажеш как не са в правото си, те отново биха завъртяли ситуацията в своя полза. Ще изредат всичко хубаво, което си пропуснала да кажеш. Ще ти кажат как и ти не си идеална. Ще те обвинят в много неща, макар и да нямаш вина.

Токсичните хора никога не биха признали подобно неща. Те влияят по ужасен начин на околните и е невъзможно да спечелиш спор с тях. Те биха стигнали много далеч, за да докажат колко са невинни. Биха измислили и нови лъжи, биха разпространили слухове и биха извъртяли истината.

Можеш да викаш срещу тях, да ги наричаш всякак или да им кажеш фактите спокойно, но това не би променило нищо. Те имат талант да променят реалността и да създават своя. Способни са да се опитат да убедят възможно най-много хора в думите им, за да изглеждаш като луда. 

Най-доброто, което можеш да направиш в такива моменти, е да си тръгнеш. Те никога няма да видят ситуацията от твоята гледна точка. Няма и да видят колко далеч са стигнали. Токсичните хора не мислят логично, а само за себе си.