Все по-често се питаме дали времето се е променило, или ние сме забравили страшните летни горещини от миналото. Но едно е сигурно – силата на слънцето и негативното му влияние върху кожата и здравето ни определено са се увеличили. Разбира се, това не означава, че не трябва да се показваме навън или дори да събираме тен.

Най-важното е да знаем как да се предпазим от негативното влияние на UVA и UVB лъчите. И макар да знаем, че когато сме на морския бряг, трябва да обръщаме специално внимание на кожата, по всичко личи, че когато сме в града, пренебрегваме всичко, което знаем за защитата на кожата. Ето 10-те стъпки, които ще ни осигурят слънчево лято в града.

Изберете правилния слънцезащитен продукт

Точно така, независимо дали на морския бряг, или в града, кожата ни се нуждае от подходяща защита. Важно е да имаме предвид, че слънцезащитният фактор не бива да бъде по-малък от 30, а когато става дума за лице – е препоръчително той да бъде със SPF 50. Препоръчваме ви да изберете продукт, който има матов завършек, за да нямате проблеми с грима. Добро решение е предложението на EucerinSun Gel Cream Dry Touch. Кремът контролира омазняването и в същото време предлага оптимална защита за кожата – SPF 50.

А за тялото можете да изберете слънцезащитен продукт, който не оставя бели следи по кожата и дрехите. Лосионът на Eucerin с контрол върху фотостареенето Photoaging Control SPF 50+ защитава кожата на тялото и най-хубавото е, че няма да се притеснявате за следи върху дрехите или за неприятното мазно усещане от много други слънцезащитни продукти.

Кога да нанесете слънцезащитния продукт

Около 20 минути са необходими, за да може слънцезащитният лосион или крем да попие в кожата. Ето защо нашият съвет е да не нанасят слънцезащита веднага преди да излезете навън, а го направете минимум 20 минути преди излизане.

Колко продукт ви е нужен

Може би и на вас ви е трудно да прецените колко продукт ви е необходим за цялото тяло и лице. Правилото гласи, че са необходими 2 милиграма продукт на всеки квадратен сантиметър кожа, което се равнява на около две супени лъжици.

Къде се нанася слънцезащитен продукт

Лицето не е единственото място, което се нуждае от слънцезащита. Съветваме ви да предпазите всички части на тялото, които ще бъдат изложени на слънчева светлина през деня. И не забравяйте, че деколтето и шията също имат нужда от защита от слънцето.

Колко често трябва да се подновява слънцезащитният продукт

Специалистите информират, че 2 часа е оптималното време за реапликация на слънцезащита върху кожата.

Защитете косата

Косата също страда и може да се увреди от силното слънце. Винаги носете в себе си шапка или пък готина кърпа за глава, с която да предпазите не само косата, но и главата си от силните слънчеви лъчи.

Грижа за устните

През лятото е добре да изберете балсам за устни, който има слънцезащитен фактор. По този начин устните ви ще бъдат не само хидратирани, но и няма да изгорят от силното слънце.

Слънцезащита, благодарение на правилно хранене

Някои храни увеличават способността на кожата да се защитава от UVA и UVB лъчите. Хапването на много цветни плодове и зеленчуци, които са богати на алфа и бета каротин са най-добрият избор.

Обърнете внимание на срока на годност на слънцезащитния продукт

Важно е да знаете, че срокът на годност трябва да бъде внимателно проверен, когато става дума за слънцезащитен продукт, тъй като защитата му намалява с времето. Нашият съвет е да се снабдите с необходимите слънцезащитни продукти в началото на сезона, за да сте сигурни, че са в срок.

Необходимостта от слънчеви очила

В никакъв не пренебрегвайте необходимостта от защита за очите в градска среда. Те играят ролята не само на прекрасен аксесоар към всеки тоалет, но и на идеалния защитник за очите под силните слънчеви лъчи.

В града, в планината или на плажа – важно е да знаем как да защитим себе си и семейството от силните слънчеви лъчи, за да можем да се насладим по-най добрия начин на летните приключения.