Докато се сбогуваме с 2014 г., нека планираме събитията и пътуванията за следващата година. Извадете химикала или маркера и си отбележете следните фестивали и събития по света:

Марди Гра

„Марди Гра“ е карнавалът на свободата и ще бъде отбелязан във вторник, 17 февруари 2015 г. Хората носят маски и костюми, това е времето, в което хората се хранят обилно, ден преди началото на Великия пост. Въпреки че Марди Гра се празнува тържествено в Белгия, Бразилия, Германия, Холандия, Швеция и някои части на САЩ, но в САЩ, когато се спомене “Марди Гра”, то веднага се прави връзка с Ню Орлиънс.

Денят на Свети Патрик

Фестивалът по случай деня на Свети Патрик ще се проведе от 14 до 17 март 2015 г. Независимо дали сте в САЩ, Канада, Великобритания, Близкия изток, Карибския басейн, Европа, Австралия, Нова Зеландия не трябва да пропускате парадите по случай деня на Св. Патрик, които се провеждат по целия свят. През 2013 г. най-големият парад се проведе в Ню Йорк. Според преданието Свети Патрик използва детелина, за да обясни концепцията за Светата Троица на ирландския народ. Поради това зеленият цвят и детелината са станали символи на деня на Свети Патрик. Празнуващите са облечени в зелено.

Фестивалът Roskilde

Фестивалът Roskilde е един от най-големите музикални фестивали в Европа. Фондация Roskilde взима такса за провеждане му в подкрепа на музиката, културата и хуманизма. От началото на 1971 г. до днес музикалният фестивал е истински хит. Четиридневният купон ще започне на 1 юли 2015 г. и ще приключи на 4 юли. Roskilde Festival 2015 включва изпълнители от Великобритания - Dolomite Minor и Rustie, от САЩ - Lamb of God and Tomb, и соловият изпълнител Фарел Уилямс. От Дания има изпълнители като Dixon и Suspekt и известния изпълнител от Мали Khaira Arby.

Денят на Канада

Рожденият ден на една страна е специален ден за гражданите й. Денят на Канада за първи път е честван на 1 юли 1867 г. в чест на конституцията от 1867, която интегрира три колонии в една държава, наречена Канада. Денят на Канада включва паради, фестивали, фойерверки, музикални изпълнения и още много активности, увлекателни както за гражданите на Канада, така и за туристите.

Октоберфест

Октоберфест е друг важен фестивал, който не бива да пропускате. Този 16-дневен фестивал се провежда всяка година в Мюнхен, Германия, от края на септември край до първата неделя на октомври. Тази година фестът ще започне на 19 септември 2015 г. и ще приключи на 4 октомври. По време на фестивала се сервира единствено бира, която отговаря на немските стандарти за качество и чистота. Това е истински празник на бирата, по време на който може да се насладите на баварска кухня и изпълнения на живо. А защо и да не потанцувате в специално построените за празника палатки?