Зимните месеци са идеалното време за стоплящи душата и тялото ястия. Точно едно такова ви предлагаме днес.
Необходими продукти за 4 порции:
- 250 гр. предварително накиснат боб за 8 часа
- 1 глава лук
- 2 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка целина
- 2 моркова
- 2 чаши белени домати
- половин чаша нарязан магданоз
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чашо вода или зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Сварете предварително накиснатия боб за около един час. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете леко в маслото в тиган. Изчакайте докато лукът стане прозрачен и добавете нарязаната на ситно целина. Последни добавете морковите, нарязани на кръгчета и ги запържете за около 10 минути. Изсипете в отделен съд получената смес, заедно с боба, доматите, подправките и водата или бульона и оставете яхнията на тих огън за около половин час. Поръсете с магданоз преди да сервирате.