Хареса ми идеята моите летни месеци да бъдат погълнати от теб, от това, от нас.

Това беше лятото, което гледаш по филмите. Любовта, за която можеш да мечтаеш, и разбиването на сърцето, което никога не можеш да си представиш.
Скочихме, знаейки, че няма да е завинаги, знаейки как ще свършат нещата и някак си все още не бяхме подготвени.

Обикаляхме с часове през нощта, преди да се опитаме да спрем за известно време, избягвайки неизбежната си съдба. Държах те толкова здраво, че бях сигурна, че ръката ти ще се отдръпне.

Бях сигурна, че ще ме помолиш да спра да я стискам толкова силно, но не го направи, така че просто стиснах по-силно. Страхувах се да пусна и ти знаеше това.

Убедих се, че не трябва да мисля за това. Исках това. Бях се съгласила с това.

Влюбих се лудо в някого, с когото знаех, че нямам бъдеще, нямаше нужда да те отблъсквам, защото и двамата знаехме, че нещата ще приключат. Хареса ми идеята да нямам истинска връзка, да знам, че никога не би могла да стане твърде сериозна.

Никога не съм си представяла как ще се получи и никога не съм мислила, че нещата ще се развият по начина, по който бяха. Не се подготвих за увлечението, което скоро завладя живота ми.

И все пак част от нас се страхуваше, част от нас знаеше, че с изтичането на всеки ден времето ни става все по-кратко. Многото километри между нас просто не бяха нещо, което можем да пренебрегнем.

Знаех, че ще ми липсваш. Знаех, че сега ще сравнявам всеки мъж с теб, знаех, че ще преигравам нашите моменти в главата си за доста време.

Сбогом значеше сбогом. Трябваше да бъде, защото от всичко друго просто би боляло твърде много. Сбогом би било „сбогом на цялото забавление, което преживяхме, но приключи“.

Бях получила това, което исках.

Не трябва ли да съм щастлива? Не бях ли се подготвила психически за този момент?

Не каза нищо. И двамата знаехме, че това не може да промени обстоятелствата.

Нашата лятна любов нямаше да оцелее, когато листата придобият есенен оттенък. Нашето лято на страстта няма да оцелее още един ден след 14 август, няма да има повече ти и аз, няма повече мързеливи срещи на гушкане, интимни разговори в леглото.

Сбогом би било сбогом.

Вероятно едно от най-трудните сбогувания, които някога съм преживявала.

Знаехме, че значим всичко един за друг. Искаше ни се да имахме повече време, но животът бе решил друго.

Докато се прегръщахме за сбогом, видях всичко, цялото ни лято беше в главата ми, всеки смях, всяка целувка. 

Най-доброто лято в живота ми приключи, но това, че свърши, не означава, че някога ще забравя.