Хиляда и една причина да добавите страстна нотка към гардероба си.

Опасен, чувствен и непокорен – това важи за червения цвят. Може би дори вече е някакво клише. И макар това да не е ново, магията на аления нюанс не става по-малко ефективна.

Първо, той наистина подхожда на всички и елиминира необходимостта да се съобразявате с тена на кожата, косата и цвета на очите. В известен смисъл червеното е новото черно, защото е и универсално. Например, зеленото, с всичките си предимства, не може да се „похвали“ с това. То отива на червенокосите дами, но понякога може да повлияе кожата на блондинките по много непривлекателен начин.

Второ, ярката цветова палитра винаги показва смелост и дори дързост. Какво може да бъде по-привлекателно? Разбира се, всеки има свои собствени представи за идеалния партньор. Но най-често именно фаталната жена остава най-пленителна и примамлива. Това е най-популярният вид в киното, литературата и дори музиката.

На фона на такава жена, „дами в беда“, винаги чакащи благороден рицар, и забавните героини от романтичните комедии, както и крехките млади дами на Тургенев някак се губят и избледняват.

Какво е общото между горещата Джесика Рабит от филма „Кой натопи заека Роджър“, своенравната Скарлет О’Хара от „Отнесени от вихъра“ и чаровната Лорелай Лий от филма „Джентълмените предпочитат блондинки“? Освен безусловно красивия им външен вид, разбира се, те са обединени и от зашеметяващите червени тоалети.

Абсолютно различни снимки, но резултатът е един и същ - мъжката публика е изумена мигновено. Мислите ли, че някой от представителите на по-силната половина на човечеството е гледал тези филми заради сюжета? Така се ражда определен образ, който се „закрепва“ здраво в съзнанието и вълнува въображението. В този случай можем да се съгласим с декадентското твърдение, че животът копира изкуството.

Сексуалността невинаги се свързва с красотата, въпреки че двете понятия често се бъркат. Става въпрос по-скоро за умението да се представяте, за харизмата и стила ви на общуване, а да, не можете и без подходящия гардероб. И ако отмъщението трябва да се сервира студено, тоалетите трябва да са по-горещи от всякога. Независимо дали става дума за черешова корсетна рокля или панталон във винени тонове - няма значение, никой няма да подцени жената, която ги носи.

Червеното дава увереност, подобрява настроението и зарежда с устрем, а момиче, което не се съмнява в себе си, пълно е с енергия и вътрешен огън, не може да не бъде желано. Затова: рубинено червило, карминов гащеризон, тъмни аксесоари, смесени с малко дързост и любим парфюм - и светът е ваш.