Очилата са начин да изразим себе си. Независимо дали го носим за удоволствие или защото трябва, всички ние искаме те да бъдат красиви и функционални.

Слънчевите очила са се превърнали не само в задължителен аксесоар, а и в нужна защита от все по-агресивното слънце. Диоптричните очила пък ни помагат, а и променят цялостното ни излъчване и визия.

Често обаче не знаем как да изберем правилните очила. От изключително значение е да подберем нужните стъкла и рамки, тъй като за различните дейности те са с различни показатели.

За да улесним избора, сме подготвили списък с компонентите, които трябва да включват различните видове очила, в зависимост от приложението им:

Работа с компютър

Много от нас работят с компютър и седят пред монитор по 8 часа. За жалост, нямаме навика да предпазваме очите си от вредно излъчване от екраните. 

Антирефлексното покритие е най-важно за този вид стъкла, защото намалява отблясъците, които всъщност уморяват очите ни. 

Наличието на филтър за синя светлина също ни помага, тъй като премахва опасното синьо-виолетово излъчване от монитора и изкуственото осветление на средата в офиса.

По време на път

Всеки шофьор знае колко неприятно може да блести слънцето, колко трудно се вижда през нощта.

Наличието на очила, създадени специално за шофьори, улеснява пътуването и помага на водачите да останат фокусирани върху пътя.

Качествените слънчеви очила за шофиране трябва да имат поляризирани лещи, които да намаляват отблясъците и да улесняват видимостта при ярка слънчева светлина, а тези за нощно шофиране - просветляващо покритие. 

Очила за четене

Този вид очила се носи основно от хората, които страдат от далекогледство. Те се използват не само за четене, но и за ежедневни задачи като готвене, работа, разходки и други.

Работата с компютър затруднява най-много хората с далекогледство, което значи, че очилата ни със сигурност трябва да имат антирефлексно покритие. 

Рамките също са от голямо значение. Те трябва да са леки и тънки, а стъклата по-малки, тъй не се използват непрестанно. 

Слънчеви очила

Почти всички носим слънчеви очила, но много малко от нас знаят как да изберат качествени модели.

Слънчевите очила трябва да имат качествена защита от ултравиолетовите лъчи. Колкото по-висок е процентът на защита, толкова по-добре. Добрата поляризация е следващото изискване. 

Цветовете също са от значение. Сивите стъкла са най-подходящи за занимания на открито - спорт, разходки и т.н. Зелените пък са подходящи за намалена светлина и мъгла, когато UV лъчите все пак могат да ни навредят.

Червените и розовите стъкла осигуряват по-голяма дълбочина и контраст. Именно те са най-подходящи за шофьорите.

Кафявите стъкла са най-популярни, тъй като събират в себе си от всичко по малко. 

Очила с диоптър

Диоптричните очила са тези, които носим най-много и затова те трябва да отговарят на няколко важни изисквания. 

Рамката трябва да бъде от лек и здрав материал, за да се предпази от чупене и да не натежава на ушите и носа. Титаниевите рамки, например, са предназначени именно за дълга употреба.

Формата и големината също са от сериозно значение. Някои модели с дебели рамки пречат на периферното ни зрение и ограничават видимостта ни.

Стъклата трябва да имат антирефлексно покритие заради острия цвят на снега и слънцето и ненадраскващо, за да ги запазим стъклата здрави по-дълго.

Съвършенство в изработката

Освен че не знаем какво ни трябва, често не знаем и къде да го открием. Не всеки има времето да обикаля по различни магазини за слънчеви и диоптрични очила, особено след като преди това е бил на очен преглед. По тази причина много хора решават да си закупят очила с готов диоптър, които нямат покритие и са направени от нискокачествени материали. Това решение може да навреди сериозно на здравето на очите ни и да влоши зрението ни.

И точно тук на помощ идват продуктите на Rodenstock - марка с дългогодишна традиция в изработката на качествени слънчеви очила и диоптрични лещи.

Създадена преди повече от 140 години, Rodenstock проектира и изработва всеки свой модел в Германия. Така се осигурява гаранция за качеството на отделните материали и се покриват най-високите стандарти за комфорт при носене и перфектна видимост. 

Компанията използва висококачествен японски титан за изработката на продуктите си. Всеки от тях предлага съвършена защита - предпазно покритие срещу UV лъчите, минимизиране на отблясъците, възвръщане на удоволствието от ярките и чисти цветове и невероятен иновативен дизайн.

Причината за изтънчения вид и качествената изработка на продуктите на Rodenstock са преплитането на легендарната немска прецизност с висококачествените материали от японски титан. Точно това отличава техните модели от всички останали - перфектният баланс между изработка и визия, които са емблематични за марката.

Всеки чифт очила от Rodenstock е изработен спрямо индивидуалните нужди на всеки клиент на марката. Рамката и формата пасват идеално на всяко лице и гарантират комфорт на носене и работа. 

Освен това Rodenstock предлагат ултра леките пластмасови лещи с Eye Lens технология, които дават възможност на всеки да се радва на 100% чисто и ясно зрение.

За да затвърди професионализма си, Rodenstock предлага не само персонално отношение и проследяване на процеса на изработка, но и следпродажбено обслужване. 

Именно комбинацията от качествени материали, перфектна изработка и безупречно отношение към всеки клиент печели на Rodenstock славата на професионалист в иновацията сред слънчевите очила и диоптричните лещи.

Време е за нови очила, а ние вече знаем къде можем да намерим всичко, което търсим на едно място с перфектна и индивидуална изработка.

След като над 100 години е използван един и същ метод за изработка на лещи, Rodenshtok успява да създаде революционен начин за измерване и производство на висококачествени стъкла за очила. Как са го постигнали и какъв е той, може да разберете в следващото видео: