Преди милиарди години синя космическа „топка“, наречена Земя, се сблъска с планетата Тея, Земята се разцепи и почти умря.

Смачканият голям фрагмент, останал по чудо в радиуса на голям блок от Земята, кръжал наблизо в продължение на хиляди години и съживил синята планета със своя магнетизъм. Въпреки че Земята станала по-малка, тя получила защита от други планети, благодарение на своя личен спътник. Да, това голямо фрагментирано парче от отломки, което обикаля около Земята, е Луната.

Луната, като най-близкият космически обект, има огромно влияние върху нашата планета и до днес. Тя отразява слънчевата светлина и със своето гравитационно поле създава приливи и отливи на водата на Земята. И тъй като човек също се състои от 70% вода, Луната има много силен ефект върху тялото ни от гледна точка на емоционалното и психическо здраве.

Особено за хора, родени на 2-ри, 11-ти, 20-ти и 29-ти всеки месец или родени през февруари и ноември. Това се дължи на факта, че числото 2 отразява вибрациите на Луната и хората, които имат число 2 в кардинални позиции, ще усетят влиянието му по-интензивно.

Луната преминава през 4 фази всеки месец - какво означават те?
Новолунието трае буквално 1-2 дни. Това е периодът, когато Луната е напълно невидима на нощното небе. След това расте приблизително 14 дни. Достига пълнолуние и след това също намалява в рамките на 2 седмици. Общият цикъл е 30 дни. И така в кръг.

Първата фаза на Луната е 1-7 лунен ден. Луната или не се вижда, или месецът е показан с все още тънък сърп. Това е период, в който е благоприятно да планирате, да стартирате нов бизнес, да правите покупки, включително скъпи и важни, да правите спа и всякакви други разкрасителни процедури. Усещаме този период като етап на обновление, издигане и вдъхновение. Ако планирате подстригване според лунните цикли, тогава освежаването на прическата ви в тази фаза дава растеж на косата и помага за възстановяване.

Във втората фаза - 8-15 дни - завършваща с Пълнолуние, започва да излиза натрупаната през първите 7 дни енергия. Тук е добре не просто да планирате, но и да започнете да предприемате конкретни целенасочени действия. Пълнолунието е пикът на лунната енергия. Резки промени в настроението, плач, сълзи, нараняване - всичко това е характерно за 15-ти лунен ден, тоест Пълнолунието, където вниманието е било насочено през първите 2 седмици от цикъла, ще даде плод. Ето защо е толкова важно да следим върху какви мисли и процеси отделяме вниманието си. Ако например е имало много раздразнение и негодувание, тогава на Пълнолуние ще завърши с експлозивен скандал. Ако имаше много положителни емоции и действия, тогава на върха на Луната всичко това ще доведе до творчески подем и висока изобретателност.
Както всички знаем много добре: „Където има мисъл, идва енергия“, „вътрешното състояние оформя външните събития“. И именно на Пълнолунието става ясно накъде е насочено вниманието на човек и какви събития получава от тях.

Между другото, именно през този период на силно гравитационно поле най-често моретата и океаните излизат от бреговете си.

Третата фаза също продължава една седмица. Това е 15-22 ден на вече намаляващата Луна започва бавно да намалява и става малко по-спокойна. Това е подходящо време да предприемете икономии, да постите и да се откажете от лошите навици.

Четвъртата фаза на намаляващата Луна, 23-30 лунен ден, завършва със следващото Новолуние. През тази част от лунния път всички жизнени процеси се забавят. Човек може да почувства апатия, умора, а за тези, които са особено чувствителни, това може да доведе до физически или психологически разстройства В последния етап от лунния цикъл е особено важно да се следи количеството течност в тялото, да се почива повече и отделете време за възстановителни процедури.

Но това не означава, че трябва да лъжем и да не правим нищо. По отношение на работните процеси това също може да бъде много активен период, въпреки че задачите тук вече са да завършите някои задачи и да получите плодовете на вашия труд По време на намаляваща Луна (фази 3 и 4) могат да се правят и подстригвания идеята е да „премахнете негатива от себе си“, да нулирате и „почистите“.

Малката смърт или как завършва всеки лунен месец

Краят на лунния цикъл - ден 30 - се счита за „най-тъмен“. Тук могат да се появят различни подсъзнателни страхове и болки. Много е добре в този ден да се впуснете в максимален размисъл, медитация, да запалите свещи, да напишете на хартия това, което ви тревожи и да свършите най-простата домашна рутина без важни дела.

На следващия ден започва нов цикъл на Луната, което означава, че ще бъде възможно отново да планирате да завладеете света и да постигнете велики неща. Природата е много умна и със своите ритми винаги ни казва какво време ни е дадено и защо. Независимо дали става дума за ден и нощ, за лунния цикъл или за сезоните, можем да бъдем внимателни само към гласа на природата, за да живеем живота си възможно най-лесно и безопасно.