Ще ви заведем на виртуална разходка из българското Черноморие и ще ви покажем непознати, тайнствени и екзотични места, които завладяват сетивата. Те не се рекламират, за тях не се вдига шум и на практика не съществуват, но всъщност са там и ви очакват. Мистика, загадки, недоизказани истории и екзотика. Последвайте ни, защото има с какво да ви изненадаме!

Беглик Таш

Местността се намира на 3 км. от Приморско и представлява древно тракийско селище. Мястото излъчва някаква тайнствена история, която дълги години остава неразгадана. Попадайки там ще се озовете сред множество огромни скални блокове, пръснати из планинското било сякаш наподобяват каменно море. Няма как да не усетите магнетизма на това място, защото то нашепва за една недоизказана история, за един друг, далечен свят.

 

Замъкът „Влюбен във вятъра”

Сгушил се в малкото селце Равадиново, което се намира на 3км. от Созопол, замъкът е страхотна атракция. Прекрачвайки прага му ще се влюбите във всеки детайл- прецизната архитектура, езерцата, фонтаните, екзотичните цветя и животни. Всяко кътче тук си има своята история и поверие. Замъкът ни открехва портите на една друга действителност- тази на рицарската слава. Попадайки в него ще се влюбите в завладяващата атмосфера и е много вероятно да забравите да... си тръгнете ;)

Остров „Свети Тома”

Известен още като Змийският остров, той се намира в близост до гр.Созопол. Легенди разказват, че в миналото островът е бил убежище на пирати. Днес е необитаем за хората, но пък е дом на редки видове животни и растения. Единственото там у нас могат да се видят диви кактуси.

Плаж Листи

Той е разположен в малък залив, в близост до Синеморец. До плажа се стига по еко пътека за около 20- 30 минути ходене. С кола не може да се стигне, но пък гледката, която ще видите е наистина уникална. Девствен плаж, кристална вода и 100 % релакс. Това местенце е късче от рая. Също красиво местенце е плажът Силистар, но за разлика от плаж Листи е доста по- известен и населен.

Залив Липите

Друг, див и невероятно красив плаж в близост до Синеморец е плажът Липите, разположен в малък залив. Величествена гледка, девствена природа и спокойствие, така накратко можем да опишем този плаж. Той е запазил дивото в себе си, така че ако искате да бъдете в синхрон с природата- това е мястото!

Чудните скали

Този природен феномен се намира в обл. Варна (на 4 км. от с. Аспарухово) и представлява масив от невероятно красиви скални игли, които със своята форма сякаш наподобяват кули на замък. Величествената гледка покорява със страхотната комбинация от вода, скали и растителност. 

 

Къмпинг Арапя

Къмпинг Арапя се намира между курортите Лозенец и Царево и е екзотично място, където естествената природа омайва сетивата, водата е кристална, а спокойствието- гарантирано. Като прибавим към това и зелената трева, заобикаляща всичко наоколо, местенцето се превръща в екзотично кътче за всички привърженици на дивите плажове.

Залив Болата

Той се намира в Северното Черноморие, в близост до нос Калиакра. Той се намира в близост край село Българево. В района на залива има множество подводни пещери, което го прави страхотно място за гмуркане. Любопитно е, че той стана част от Клуба "Най-красивите заливи в света".

Крапец

Крапец е село в общ. Шабла. В близост до него се намира Дуранкулашкото езеро, което също предизвиква внимание. Плажът, с който разполага Крапец  е дълъг около 8 км и не е урбанизиран, което го прави добра дестинация за хората, които искат да преоткрият спокойствието и девствената панорама. Тук са едни от малко останалите девствени дюни на Черноморието.

Тюленово

Местността се намира до с.Тюленово, което е в близост до гр. Шабла и до Камен бряг. Ако посетите това крайбрежие, няма да го забравите, защото то е специфично. Бреговете са червени, стръмно спускащи се надолу, сякаш потъващи в морето. В района се намират невероятни гледки на подводни пещери, а всяко местенце има своето име. Местността е скалиста, с невероятна гледка и условия за гмуркане, но няма условията за препичане на плажна ивица, защото просто такава липсва.

Ропотамо

Страхотна идея за романтично изживяване е разходка с лодка. Романтични дестинации са река Камчия (обл. Варна) и река Ропотамо (обл.Бургас). Гледките, които ще видите са наистина вдъхновяващи и зареждащи. Друго романтично предложение е разходка с яхта. Подарете на половинката си невероятно изживяване, което ще запомни. Отдайте се на изкушението, защото луксът вече е достъпен! 

 По Черноморието ни има толкова много знайни и незнайни възможности за отдих, които предоставят всички условия за страхотна морска почивка- екзотична, релаксираща, зареждаща. И ако някой ви каже, че най- красивите места на света не са в България, не вярвайте, а открийте своето!