Обаятелна, талантлива, изключително трудолюбива и красива - Уитни Хюстън остава и до днес една от най-добрите изпълнителки на нашето време.

И макар да познаваме творчеството ѝ добре, има много факти за певицата, които остават неизвестни за широката публика.

Баща ѝ я е наричал “Nippy”

Баща ѝ, Джон Хюстън, я е наричал Nippy, когато е била малка. Умалителното име означава “пъргав”.

Уитни има много роднини

Тя има брат, Майкъл Хюстън, доведена сестра, Алана Хюстън, и двама доведени братя, Гари Гарланд и Джон Ръсел Хюстън III.

Тя е обичала да купонясва

Когато е била на 15 години, е била вокалистка на песента “Life’s a Party” на групата на Майкъл Заджър. Все още не е знаела какъв успех ще има в бъдеще тя самата.

Била е беквокалистка на Шака Кан

През 1978 е била беквокалистка в песента “I’m Every Woman.”. През 1993 година тя прави нейн кавър, а във видеото се появява и изпълнителката на оригинала.

Тя има невероятен успех

За цялата си кариера тя има 11 хита. Песента “I Will Always Love You” се задържа на първите места за 14 седмици в класацията на Билборд. Тя е единствената изпълнителка, която има толкова песни на първо място в класациите. Това се случва между 1985 и 1988 година.

Последните ѝ песни са включени във филма “Спаркъл: Соул дива"

Филмът от 2012 не събира много критики, но можем да чуем песните ѝ вътре, а тя участва също в кинопродукцията, която е римейк.

Уитни Хюстън е била модел

В началото на 80-те тя започва кариерата си като модел, което я прави първата афроамериканка на корицата на списание “Seventeen”.

Тя е била част от телевизионното "Семейство Хъкстъбъл"

Хюстън е отказала ролята на Сондра Хъкстън, защото е искала да стане певица, а не актриса. Изненадващото е, че тя все още е нямала договор с някоя компания.

Тя е участвала в 4 филма

Въпреки че за повечето Уитни е известна като певица, тя има много добри роли в киноиндустрията. Уаствала е в “Спаркъл: Соул дива", “Бодигард”, ”Сладка въздишка” и “Жената на проповедника”.

Уитни излиза с актьора Еди Мърфи

Двамата се разделят, тъй като певицата се влюбва в бъдещия си съпруг Боби Браун. Въпреки че и до днес има слухове дали актьорът и певицата наистина са били заедно, има и още по-смели предположения - звездата от "Доктор Дулитъл" се опитал да осуети сватбата на Хюстън и Браун.

Смъртта ѝ е мрачно напомняне за Бранди и Кели Роуланд

Бранди и Кели Роуланд имат рожден ден на същата дата, на която Хюстън почина - 11 февруари.