Поддържането на здраво и красиво тяло е изключително важно. Но ние от Dama.bg най-чистосърдечно си признаваме, че понякога не ни остава време (бел. ред. да се чете като „желание“) да се изпотим във фитнес залата.

Добрата новина е, че според проучвания горещата вана може да ти помогне в борбата с излишните килограми. Ако не ти се тича, просто се отпусни в горещата вана.

Доктор Стив Фолкнър, специалист в университета в Лъфбъроу е установил, че топлата вода може да окаже същото благоприятно влияние на тялото, както и тичането. Освен това може да се предпазите от два вида диабет.

Той пояснява, че макар всички да смятаме ваната за отпускащо средство, тя също така може да повлияе благоприятно на здравето ни.

Д-р Фолкнър и екипът му са изследвали ефекта на горещата вода върху кръвната захар и броя на изгорените калории. В проучването са се включили 14 души, като са сравнени резултатите от един час в горещата вана и тези от един час каране на колело.

Разбира се, изгорените калории по време на спортуването са били повече. Но калориите от горещата вана са се равнявали на тези, които хората изразходват при разходка в продължение на половин час.

Предлагаме ти да провериш сама дали резултатите са верни. Съблечи се, отпусни се във ваната и ни кажи дали съжаляваш, че днес не отиде на тренировка.