Астрологът Юлия Лифанова разказа защо остават само няколко дни до основното астрологично събитие на лятото - кармичните възли, Плутон и Слънцето образуват голям кръст. Какво ни готви Вселената?

През юли 2023 г. ще се случат няколко важни астрологични събития, които се считат за редки и кармични (съдбовни) поради участието на най-важните точки и планети.

Първо, на 13 юли, възлите Раху и Кету се преместват с осите Телец-Скорпион към Овен-Везни за година и половина, включително програма за разработване на брачни отношения, съюзи между жени и мъже и всякакъв вид партньорство. Тоест, Вселената води всеки от нас към най-важните събития в живота, било то сватба, развод, сватба, сключване на бизнес партньорства или начало на съдебно дело. Нещо от горното ще се случи на абсолютно всеки!

Но най-важното събитие ще бъде на 17-18-19 юли - именно в тези дни най-тежката конфигурация от планети, която се нарича Големият гребен, се събира в небето. В четири точки на небето стават планетата Плутон, Слънцето + Луната и кармичните възли Раху и Кету. Интересното е, че в случая Плутон "дирижира" ситуацията, защото е управител на Раху в Овен. Важно е, че на 17 юли Новолунието ще се състои в Рейк, тоест и двете светлини ще стоят на един градус в небето - не се крийте от събитията! 

Големият кръст е огромна енергия, сравнима с тази на атомна електроцентрала, когато в пространството се разпределя огромен потенциал на напрежение и в същото време има възможност нещо драстично да се промени. Тъй като Плутон и Слънцето са начело на Гребена, ситуацията ще бъде свързана с много хора. В най-лошия случай може да се случи някаква катастрофа, а в най-добрия случай - при много хора ще се случи квантов скок, бърза трансформация и желание напълно да променят съдбата си.

Плутон е отговорен за смъртта на всичко, което няма потенциал, а Слънцето обозначава нашето щастие, радост и удоволствие да бъдем себе си. Напрегнатият аспект между тях подсказва, че ще трябва коренно да променят живота си и от 17 до 19 юли много хора ще направят нещо съдбовно. Било то във връзка, в кариера, в местоживеене - това ще бъде пробуждането на стотици хора за живот според техните собствени правила!

Кои зодии усещат най-силно влиянието на Големия кръст?

И накрая, съдбата на представителите на знаците, в които Слънцето, Плутон и възлите ще бъдат най-склонни да се променят. А това са Козирози, Раци, Везни и Овен. Той също така силно "челюсти" тези, чиито знаци се управляват от Плутон и Слънцето, а именно Скорпиони и Лъвове.

Сериозни промени ще има и при хората, родени на:

20 и 21 януари

20 и 21 април

23 и 24 юли

23 и 24 октомври