Избирането на вкусна и прясна храна в магазина понякога е сложен процес. Трябва да следите за цвета, свежестта и още много други показатели на продуктите, които смятате да закупите.
Предлагаме ви няколко лесни начина за избиране на вкусна храна.
1. Банани
Най-добрият избор за банани е когато те са изцяло жълти на цвят, а само в краищата са леко зелени. Това значи, че самият банан няма да е смачкан и ще е свеж малко по-дълго време.
2. Гъби
За тях е важно да изглеждат свежи и сочни на вид, а не сбръчкани.
3. Хляб
За избора на хубав хляб е важно да има хубава коричка, миризма на хляб и не много кафяв цвят. И не забравяйте да обърнете внимание на съставките, от които е направен - добре е да е направен само от вода, брашно, мая и сол.
4. Сирене
Отново обърнете внимание на етикета от какво точно е направено. Не взимайте потъмняло или с леки наченки на мухъл, освен, ако не е синьо сирене.
5. Шунка
Винаги е добре да вземете сготвена шунка, а не сурова или полусурова. Ако има и кокал в средата още по добре - този тип шунка има по-богат и наситен вкус.
6. Ябълки
Обърнете внимание на нейната твърдост. Много меки ябълки не са за предпочитане, защото са почти пред разваляне, но все пак внимавайте и за тези излъсканите, в които може да се огледате - те също не са за предпочитане.
7. Портокал
Кората задължително трябва да е сравнително гладка, а не сбръчкана и, ако взимате портокали само и единствено за направата на фреш, зибирайте по-меки, което значи, че имат по-тънка кора и повече сок.