Капитан Америка е красив, известен, силен и с добро сърце... и въпреки това то все още е свободно! Крис Еванс все още търси перфектната си половинка, след като преживя своя дял от възходи и падения в романтичен план. Въпреки някои разочарования, актьорът все още се надява, че скоро ще намери Единствената. През това време най-голямо място в сърцето му е отредено на неговото вярно куче Доджър.

А кои са били кандидатките за тази титлата на Единствената за Крис през годините и кои известни дами са сред тях – прочетете докрай, за да разберете!

Кейт Босуърт

Бившите актьори предизвикаха слухове за романс помежду им след като се запознаха на снимачната площадка на драмата „Новаците“ през 2000 г.

 

Джесика Бийл

Талантливата двойка започва да излиза през 2001 г. Двамата участват в два филма (“Мобилна връзка” и „Лондон“) по време на 5-годишната им връзка. В един момент дори изглеждаше, че Крис и Джесика са близо до следващата крачка. „Винаги говорим за брак. И двамата искаме да се оженим, и двамата искаме да имаме деца“, каза Бийл пред Cosmopolitan през 2005 г. „Но ние не сме сгодени, така че слуховете са неверни... засега.“

 

Кристина Ричи

Въпреки че тази връзка не беше никак дълга, Кристина и Крис изглеждаха доста влюбени, докато вървяха ръка за ръка на Met Gala през 2007 г.

 

Кристин Кавалари

Звездата от риалити шоуто „Лагуна Бийч“ тъкмо се беше разделила с актьора Ник Зано, когато се появиха слухове, че с Крис имат романтични отношения. „Познавам Крис от известно време, само чрез общи приятели“, каза Кавалари пред Us през 2008 г. „Ние сме просто приятели.“

 

Ейми Смарт

Еванс беше забелязан да напуска лондонски клуб с актрисата от „Ефектът на пеперудата“ Ейми Смарт през август 2010 г., но и двамата актьори запазиха мълчание относно връзката си.

 

Диана Агрон

Слуховете свързаха Диана Агрон от сериала „Клуб Веселие“ и Крис покрай тържеството преди Оскарите през февруари, 2011 г., малко след като тя и Алекс Петифър се бяха разделили. Двамата излизаха за кратко, преди да се разделят.

 

Ашли Грийн

Актрисата от „Здрач“ Ашли Грийн и Крис бяха забелязани в холивудски клуб през март 2011 г. – според очевидци двойката танцувала и помежду им имало доста химия. По това време Грийн току-що се беше разделила с Джо Джонас след почти година връзка.

 

Сандра Бълок

Сандра Бълок, която е с цели 17 години по-възрастна от Крис, беше сред спряганите за негови гаджета в началото на 2014 г. Всеки от двамата се справи със слуховете за романса с голямо чувство за хумор. „Да, оженихме се, но нещата започнаха да се разпадат, така че се разделихме“, заяви иронично актрисата по това време. „Подадохме молба за развод и се надявам, че всеки може да уважава личното ни пространство. Но ние ще останем приятели и ще споделим отговорността за селскостопанските животни, които сме осиновили, защото човек не може просто да изостави животните.“
Истината явно остана някъде там, между шегата и истината, но това, което е факт, е че две години по-рано Еванс призна, че Бълок е била неговото най-голямо увлечение в детството.

 

Лили Колинс

През март 2015 г. избухна новината, че звездата от „Отмъстителите“ се среща с актрисата от „Емили в Париж“, след като двойката се запознава на партито на Оскарите, организирано от Vanity Fair по-рано същата година. „Те са все още в началните етапи на връзката“, разкри тогава източник. "Но се забавляват много и преценяват накъде отиват нещата."

 

Минка Кели

Романсът между Крис и Минка Кели има дълга история, като първо слуховете за романс се появиха през 2007 г. Говори се, че двойката възобновила връзката си и през 2012 г. Пътищата им се разделили за втори път през октомври 2013 г. Но пак се събрали, около една година по късно. Евънс и Кели бяха видени за последно заедно през уикенда на Деня на труда през 2015 г. Явно след това е дошла и окончателната раздяла.

 

Джени Слейт

След като работиха заедно по филма „Светъл ум“ през 2016 г., актьорите превърнаха екранната си химия в пълноценна връзка в реалния живот. По-малко от година по-късно, източник издаде, че двойката е поставила отношенията си на пауза „заради натоварените си графици“. В крайна сметка те се събраха отново през ноември 2017 г. и бяха най-сладката двойка в интернет, преди да сложат край на любовта си завинаги през март 2018 г. Впоследствие Джени Слейт се сгоди за художника Бен Шатък.

Изглежда въпреки изпиранията, на които е била подложена връзката им, Крис и Джени запазват топли чувства един към друг след раздялата. „Той е наистина уязвим и е много прям“, каза Слейт пред Vulture за бившия си един месец след раздялата. „Крис притежава красиви, големи, силни емоции и наистина е сигурен в тях. Просто е прекрасно да си около него. Ако трябва да нарисувате сърцето му, със сигурност то ще е златно!“

Неуспешната връзка явно не сломява златното сърце на Крис. „Определено искам деца. Определено искам семейство. Но човек не бива да поставя каруцата пред коня“, каза той пред USA Today след раздялата си със Слейт. „Семейството е успешно само ако е изградено върху любовта, която изпитвате към даден човек. Ако изведнъж поискате детето повече от връзката, значи сте стъпили на нестабилна почва.“

 

Лили Джеймс

Актьорите породиха слухове за романс, след като бяха засечени на два пъти в Лондон през юли 2020 г. А дали са повече от приятели – и двамата отказаха да коментират.