След Великден почти винаги остават много сварени яйца. Днес ви предлагаме две рецепти, към които, ако добавите и малко въображение, ще се получи страхотно красива вкусотия.
Яйчен мус:
Вариант 1
- 3 яйца
- 50 гр. Масло
- 2 с.л. майонеза
- 30-50 гр. Сирене (според вкуса)
- 5-6 черни маслини(по желание)
- Сол и черен пипер на вкус
Всичко се пасира хубаво в блендер или с пасатор. Сервира се върху препечена, тънка филия хляб.
Вариант 2
- 4 яйца
- 50 гр. Масло
- 2 с.л. майонеза
- 30-50 гр. Сирене (според вкуса)
- Сол и черен пипер на вкус
Яйцата се разрязват внимателно на две и жълтъците се отделят от белтъците. Маслото, майонезата и сиренето се смесват в блендер, заедно с жълтъците. Добавят се сол и черен пипер на вкус. След това , белтъците се пълнят с муса, посредством пош или малка лъжичка. Украсяват се по избор.