На 07.02. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Овен и ще остане там до 05.03.

Овенът е най-настъпателният и пробивен знак от зодиака. Той отговаря за новото начало, енергията, която влагаме и защитаването на позиции. Престоят на планетата тук ще ни направи много откровени и искрени към заобикалящите. Ще се борим да защитаваме интересите си, без да правим излишни компромиси.

Периодът е много подходящ за важни постижение, поставянето на нови начала, както и за изглаждане на отношенията в партньорствата, както в личните, така и в професионалните.

Няма да ни липсват възможности за романтични преживявания. Ще срещаме интересни хора, с които да флиртуваме и да се забавляваме.

Венера също така ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се отдадат на свое хоби, да се втурнат да пътуват или спортуват. Не е изключено да сме много авантюристични и пълни с идеи.

Единствено във времето, докато Меркурий се движи ретроградно от 17.02. до 10.03. е важно да сме внимателни със стартирането на връзки, закупуването на скъпи стоки и услуги, започването на бизнес начинания, провеждането на важни разговори. През това време съществува риска да не сме с много трезва преценка и е важно да сме внимателни с решенията, които взимаме и обещанията, които даваме.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Овен на огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще съумяват да постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Водните знаци Скорпион, Рак и Риби е много вероятно да се отдадат на кратки или дълги пътувания, социални срещи и събирания. Много вероятно е през периода да срещнат важни хора, които в последствие да се окажат ключови фигури в живота им.

Земните знаци Телец, Козирог и Дева ще се втурнат да осъществяват своя мечта и ще използват всичките си ресурси за целта. При всички случаи ще са много успешни и пробивни.

Въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни ще са доста отнесени и по всяка вероятност ще витаят в облаците. Те ще са на романтична вълна и няма много да им се занимава с практичната страна на живота.


Виж още:

Любовен хороскоп за месец февруари
Месечен хороскоп за февруари