Възможно ли е починали любими хора да ви изпращат подаръци, с които да ви показват, че бдят над вас? Може би често ви се случва да се натъкнете случайно на нещо, което ви напомня за тях, но го отдавате на чисто съвпадение? Или пък сте забелязали знаците, но не можете да си ги разтълкувате?

Според изследване проведено от „Pew Forum on Religion & Public Life” относно религиозността в Щатите около 74% от американците вярват в живота след смъртта. 20% пък вярват, че е възможно да се комуникира с нашите починали близки.

Обикновено медиуми, гадатели и екстрасенси са тези, които търсим, когато искаме да контактуваме с отвъдното. Но нужно ли е да се доверяваме и да даваме парите си на съмнителни непознати, когато най-вероятно самите ние можем да усетим, ако близък човек иска да се свърже с нас. Всъщност има много начини това да стане и един от тях е чрез изпращането на малки, неочаквани подаръци.

Вижте 10 от тях:

Пера

Според много вярвания, перата, независимо от каква птица и какъв цвят са, може да са дар или знак, който ви е изпратен от природата или от починал любим човек. Индианците например носят пера, защото според тях символизират връзката им с Духа, представляват силата на въздуха и вятъра и са знак за молитва. В келтските вярвания, перото се носи от друидите във формата на украсени с пера роби, които се използват в специални церемонии за небесните богове и за придобиване на знание за небесното царство. В Християнството перата са символ на добродетели. Три пера са превърнати в пръстени, представляващи щедрост, надежда и вяра. Те са били носени като знак за добродетелност, дори са се използвали като печати за писма, а който получи такова писмо е знаел, че го получава от добродетелен човек. За това, намерите ли перо на пътя си, погледнете нагоре, помислете за ваш скъп близък, с когото сте се разделили, кажете името му. Може би именно той ви изпраща този малък подарък, за да ви напомни, че все още бди над вас.

Мидена черупка

Мидените черупки също имат духовен символизъм, често са асоциирани с раждането и възстановяването, представят водата, живота и любовта. В Китай например са знак на благоденствие и добър живот в отвъдното, в Християнството са символ на покръстването, възкресението и погребението, в Мексико символизират раждането и самия живот, в Будизма раковината представлява гласът на Буда и неговият зов може да събуди някой от невежеството, в Исляма пък те са напомняне, че трябва да се чуе божественото слово. Ако намерите мидена черупка, това може би е знак, че е време за ново начало, време е да тръгнете по верния път, да се възстановите от стари рани. Разбира се нормално е да намерите мидена черупка на плажа или в близост до морето. Ако обаче откриете черупка на неочаквано място – например в града или пък в гората, вероятно е подарък, който близък човек ви изпраща.

Монета

Монета намерена на улицата, също може да е съобщение от починал любим човек. Паричката се появява, когато той иска да ви напомни, че сте ценени и обичани, че бди над вас.

Думи

Случайно появяващи се думи – графити, улични табели, светещи реклами на магазини и т.н., които изведнъж се набиват в очите ви също може да са „подсказки” и насоки изпратени специално за вас. Те често се появяват, когато се намирате в трудна ситуация и трябва да направите избор, може дори да са пределно ясен призив за конкретно действие. Например, изведнъж виждате изречението „Успешен бизнес”, когато се чудите дали да приемете дадено работно предложение или пък думата „Продължете”, придружена с табела показваща посока - може би трябва да проверите къде ще ви отведе и кого ще срещнете по пътя си.

Числа

Повтарящите се числа често привличат вниманието ни. Ако обаче постоянно виждате числа, чието значение свързвате по някакъв начин с ваш починал близък – например рождената му дата, част от телефонен номер и т.н. това е знак, че той бди над вас.

Пеперуди, пчели, водни кончета, птички...

Случвало ли ви се е прекрасна пеперуда без страх да кацне на ръката ви или малка птичка да кръжи любопитно около вас? Знайте, че тези малки създания ви носят специални съобщения. Когато ги видите отпуснете се и помислете за вашия близък човек за момент. Така ще сте по-възприемчиви към посланието, което ви се изпраща. Обърнете внимание на мислите и емоциите, които ви завладяват, за да разгадаете по-лесно съобщението.

Музика

С музиката е същото като с думите. Не спирате да чувате определена песен, която в момента не е хит или пък пътувате с колата си и песента, която чувате по радиото сякаш е писана за вас и ситуацията, в която се намирате. Може би трябва да се заслушате по-внимателно, за да разберете посланието, което ви се изпраща, може би дори в текста на песента се крие решението на ваш проблем.

Сънища

Не винаги помним своите сънища. Има моменти обаче, когато сякаш водим втори живот през нощта. Можем да сънуваме починал близък или пък да имаме повтарящи се сънища всяка нощ – опитайте се да си ги разтълкувате. Можете да ползвате съновници, но в най-добрия случай тълкувайте значението им сами. Как? Запишете съня си на лист и срещу всяка ключова дума или преживяване напишете първото нещо което ви хрумва, точно като игра на асоциации. След това навържете цялостната картина и може би отговорите сами ще се появят...

Двойници

Вървите по улицата и изведнъж виждате много познат силует, досущ като на ваш близък починал човек - походката е същата, маниерите... или пък чувате странно познат глас, глас който за съжаление вече не можете да чуете – не унивайте, това е подарък от вашия любим човек, който иска да ви напомни колко много ви обича.

Странни фигури и проблясъци на снимките

Имахте ли прах или капки вода върху обектива? Не? Подобни причудливи фигури може да са начин, ваш починал близък да ви покаже, че е близо до вас и ви защитава.