Всяка жена иска да изглежда перфектно, да бъде с идеален външен вид, на който всички да се възхищават. Често, обаче, именно в този си стремеж, допускаме най-големите грешки, които ни карат да изглеждаме нелепо. За да ви предпазим от тези „модни гафове”, ще ви разкрием мистерията около най-често допусканите грешки, които жените правят, за да изглеждат „добре”.

Противно на очакванията, че големите деколтета и прекалено късите панталонки са секси, ще ви кажем, че прекалената голота изобщо не е привлекателна. Поне за по-зрелите жени – над 20, това не е нещо прилично. Сигурно, много дами ще кажат, че няма по-добър начин да се привлече мъжко внимание, от разголената плът. Това, обаче, не е вярно, защото ако сте показали всичко, отнемате фантазията и интереса на другия пол.

Ако не сте от групата на моделите и сте малко по-закръглена или просто имате паласки, т.нар. „любовни дръжки”, то определено не трябва да ги показвате. Може би, сте почитателка на дънките с ниска талия, които навлязоха с бързи темпове на пазара. В такъв случай, или трябва да се отървете от излишното, или да се сбогувате с този тип дънки. Освен всичко, ако си сложите и все още имате паласки, се създава илюзия за голям корем и къси крака.

Една грешка, която се среща по-често при жените над 30-годишна възраст – носенето на дрехи, които отдавна са загубили мястото си на модния подиум. Въпреки че определената дреха, може да навява хубави спомени, с течение на времето тенденциите са се променили значително.Освен всичко, тялото ви също е различно – за тези, които носят роклята от бала или дънки от студентския живот. За щастие, днес има толкова много дрехи, че все ще намерите нещо, което да ви стои добре и да ви хареса.

Друга грешка, която трябва да избегнете е, да си купите дрехи в грешния размер. По-голям или по-малък, той не е точният! По този начин се загрозявате, правите лошо впечатление и едва ли се чувствате комфортно в собствената си кожа... Нито тесни, които да ви описват напълно, нито широки, които нацяло да ви скриват.

Последният проблем, който може да ви попречи да изглеждате и да се чувствате добре, е материалът, от който е изработена дрехата. Може би, не всяка жена взима под такова внимание материалите, от които са направени дрехите й, но е хубаво да го прави. Не говорим за сатен, коприна, памук, за всички естествени влакна, които са по-качествени и издържат повече време.