Много хора смятат, че ключът към красотата на жената се крие в грима. Истината е, че красотата не извира от сенки за очи или гланц за устни. В привлекателното излъчване са „замесени” съвсем други фактори, вижте ги:

1. Страстта й

Всеки, който не изпитва страст към нещо, е скучен. Да, това се отнася и за жените. Животът ни може да върви на бързи обороти и да ни е трудно да поспрем и да отделим време да вършим неща, които харесваме и ни забавляват. Но жена, която въпреки всичко намира време да следва своята страст, е наистина красива. Имате хоби? Обичате да се разхождате из планините, да рисувате, да готвите, да се занимавате с градинарство, дърворезба, оригами... или пък да спортувате? Правете го с цялата си душа, не потискайте подобни увлечения, а напротив – развийте ги и запленявайте и вдъхновявайте околните.

2. Умът й

Казват, че красивите жени никога не са умни. Ние пък казваме, че само интелигентните жени, са красиви. Ако една жена не полага никакво старание да развива ума си, това отблъсква. Важно е да мислим за начини, по които можем да се самоусъвършенстваме – първо е нужно да се вгледаме в себе си и да видим своите слабости, честно да си признаем в коя сфера имаме пропуски. След това да направим план, как да подобрим уменията си или пък да развием нови способности. Предизвиквайте себе си, тренирайте не само тялото, но и ума си – решавайте логически задачи, научете нов език, запишете образователен курс. И не е задължително да залягате над учебници, може да предизвиквате себе си и в ежедневието - наблюдавайте хората, отношенията между тях, ситуациите и последвалия развой на събитията, анализирайте обективно, правете си изводи, вниквайте в същността на нещата. И не забравяйте: знанието ще ви даде сила – сила да вярвате в себе си, да бъдете себе си.

3. Нейната самостоятелност

Жена, която може сама да се грижи за себе си е красива жена. На нея не й е нужна финансова или пък емоционална подкрепа от някой друг – семейство, партньор и приятели. Не чака принца, които ще дойде да й оправи живота. Тя има ясни позиции, от които не се отказва, гони своите цели и ги постига. Ако не се припознавате в горните редове, започнете от най-малките неща. Винаги е по-лесно някой да свърши нещо вместо вас, но не се изкушавайте да живеете на чужд гръб, да паразитирате. Вашите близки ви обичат и вероятно са склонни да ви отменят и да ви помагат за какво ли не, но това не ви прави услуга. Поемете отговорност за собствените си нужди и не изисквайте друг да върши нещата вместо вас.

4. Нейният дух

Мислим, че всички можем да се съгласим с две ръце, че на никого не му е приятно да бъде около унили хора. Така и негативно настроените жени, независимо дали притежават физическа красота, подтискат околните. Това със сигурност не значи, че за да е привлекателна в очите на другите, всяка дама трябва да залепи перманентна усмивка на лицето си или да се прави на шут, когато е в компания. Разковничето е в смелия, приключенски дух, търсещ забавления и положителни емоции и изживявания. Такъв дух притежава жена, която не се оставя да бъде погълната от рутината в ежедневието си, а намира повод за усмивка или пък закачка дори в битови задължения като миенето на чиниите. Тя ще си припява весело под течащата вода и ще издухва балончетата от веро от ръцете си, сякаш с лекота и желание извършва най-любимата си дейност. Красотата й се крие в това, че изпитва удоволствие от живота, намира радост и в най-малките неща, които мнозина не забелязват или биха сметнали за досадни.

5. Нейната самоувереност

Самоувереността определено е най-красивото качество от всички. Жена, която стъпва уверено, с високо вдигната глава, независимо къде се намира: в работа, в къщи, на улицата, сред непознати... е красива жена. Тя не се представя за друга, не си придава излишна важност, просто съзнава коя е, знае какво може и иска, не се оставя да бъде мачкана и не толерира лошо отношение. Самоувереността й предизвиква уважение и възхита в околните.