След като ви показахме впечатляващо видео на чудовище, което дебне в Панчаревското езеро, е време да ви кажем кога може да се срещнете с него. Не, не се шегуваме.

"Чудовището" в Панчарево е създадено от млади и талантливи визуални артисти, които тази неделя си дават среща на фестивала "РеВИЗИЯ", който ще оживи занемарения мостик "Гъбата" в софийското Панчаревско езеро. 

Аудио-визуален спектакъл ще покаже възможния живот и реалната и потенциална функция на езерото и парка около него чрез 3D mapping, като специалното светлинно шоу, създадено от колектива на Elektrick.me, ще се разпростре върху 5-метров екран от водна струя, разположен в самото езеро, върху информационното табло, което "Трансформатори" превърнаха в място за пикник преди няколко години, и дори върху околните скали.

Музикалното оформление е поверено на известните диджей колективи 1000 names и "Мелформатор".

"РеВИЗИЯ" обръща внимание на проблемни места в града, които биха могли да заживеят нов живот с малко повече творческо мислене и общи усилия. В случая това е известната "Гъба" в Панчаревското езеро, която в момента е в лошо състояние и дори е затворена за посещения от съображения за безопасност. Затова за желаещите да идат до нея фондация "Работилница за граждански инициативи" ще организира разходка с лодка по време на събитието.

"РеВИЗИЯ" ще се проведе на Панчаревското езеро на 28 септември от 16 до 23 часа с вход свободен.