Вероятно сте чували за теста на Майерс-Бригс, който с голяма точност може да разкрие характера ви. Ако обаче не знаете в която категория попадате, първо си направете теста тук, а след това вижте какво ви очаква през новата година спрямо личните ви качества.

ENFP

Всеки ваш ден е изпълнен с възможности и за вас няма нищо по-приятно от това да ги изследвате, но това може и да е доста изморително – не можете да имате всичко и това ви подлудява. През 2018 г. ще погледнете на живота си с нови очи и ще осъзнаете, че всъщност имате много неща, за които да сте благодарни. Ще спрете да се фокусирате върху това, което нямате, и ще отделяте повече внимание на това, което имате – ще прекарвате повече време с близките ви хора и ще развивате талантите си. Ще спрете да гледате в чуждата чиния и ще заживеете на пълни обороти.

INFP

Вие сте идеалисти, което означава, че сте преживели не едно разочарование. През 2018 г. трябва да отделите повече време на себе си и да надникнете в душата си, ще трябва да решите какво наистина търсите в един партньор, в приятелите ви и във вас самите. Но недейте да очаквате твърде много, защото никой не е идеален. Вместо да налагате собствените си високи очаквания на другите, забавете малко темпото, бъдете отворени към света и вижте какво ще ви предложат останалите. Може би ще се изненадате, когато накрая разберете, че това, за което се мечтали, не е това, от което сте имали нужда.

ENTP

Вие сте изпълнени с идеи, а богатото въображение е едно от най-ценните ви качества. В миналото си сте имали страхотни идеи и сте успели да ги реализирате, но в момента ви мъчи нещо друго... една по-дръзка идея, за която си казвате, че е невъзможна. Ние ви казваме, че е напълно възможна и ако някой може да я реализира – това сте вие! Не се страхувайте да рискувате през новата година и следвайте мечтите си.

INTP

Напоследък усещате, че в живота ви е настъпил застой и това наистина ви влудява. Искате промяна! Въпреки че обичате да сте сами и да изследвате света около себе си самостоятелно, през 2018 г. ще се запознаете с нови хора, които ще могат да се мерят с вас интелектуално, което се случва доста рядко. Не се опитвайте да ги избягвайте и не се крийте срамежливо, защото тези хора ще ви мотивират да реализирате една ваша идея, която обмисляте от твърде дълго време. 

ESFJ

Последната година е била много трудна за вас, но през 2018 г. е време отново да си върнете контрола и да докажете на всички останали, че сте силни и борбени. Тази година ще бъдете много по-подготвени да се справите с предизвикателствата на живота и нищо няма да може да ви спре. 

ISFJ

„Приятел в нужда се познава“, казват хората и тази поговорка се отнася с пълна сила за вас. Вие сте винаги готови да помогнете, без да задавате много въпроси и без да съдите другия. Лошото е, че много често ви използват заради добрината ви. През 2018 г. нещата ще бъдат различни, защото през миналата година сте разбрали на кого можете да вярвате и на кого не бива да се доверявате. През новата година ще трябва да отделите повече време на хората, които наистина ви ценят заради златното ви сърце, а с останалите ще трябва да се разделите. Знаем, че ще ви бъде трудно да прекъснете контактите си с използвачите, но е за ваше добро – така ще имате повече време и енергия за хората, които обичате и които ви обичат.

ENFJ

2018 г. ще ви предложи някои вълнуващи възможности, включително и да поемете лидерската позиция в нов проект. Ще можете да работите с повече хора и да ги наставлявате, което е чудесно, защото вие обичате да работите с хора и да им помагате. Понякога усещате, че се бъркате прекалено много в личния живот на близките ви хора, но вие сте си такива – просто искате другите да са щастливи и да им дадете съвет за това как да го постигнат. През новата година ще можете да насочите тази енергия към колегите ви, които ще оценят качествата ви на мениджър.

INFJ

Изминалата година е била изключително напрегната за вас, все по-трудно забелязвате доброто у хората – не защото всички са ужасни, а защото недостатъците и грешките се помнят по-лесно, същото се отнася и за вашите собствени. През 2018 г. нещата ще се обърнат, ще намерите сили да преодолеете загубата, ще повярвате в себе си и в мечтите си, ще започнете да работите по-упорито за постигане на заветната цел. Тази промяна няма да се случи за една нощ, но след време ще осъзнаете, че в живота ви изведнъж е настъпила хармония и сякаш всичко върви по план. Това е така, защото сте започнали да цените онова, което имате, а положителната ви нагласа към света привлича късмета.

ESFP

Копнеете да сте в центъра на вниманието и смятате, че не получавате достатъчно уважение за всичко, което вършите. Имате нужда от чуждото одобрение и когато не го получавате, се чувствате потиснати. Кой не обича да получава похвали от околните? Съвсем нормално е, но през 2018 г. ще научите, че не можете да се харесате на всички и понякога останалите няма да ви оценяват подобаващо. През новата година е добре да отделите повече време на себе си и да осъзнаете, че животът ви е във ваши ръце и не бива толкова да се влияете от другите. Ще станете по-уверени и по този начин ще привлечете нови хора в живота си, които наистина ще ви ценят.

ISFP

Понякога имате усещането, че просто не се вписвате. Обикновено това не ви пречи, защото имате богато въображение, обичате да сте сами и да творите, но понякога ви става самотно. През 2018 г. ще имате възможност да работите по нов творчески проект, който сякаш е създаден за вас. Околните ще бъдат наистина впечатлени от подхода ви, а вие ще спрете да се подценявате и ще разберете колко силни сте всъщност. Освен това тази нова задача ще ви запознае с нови интересни хора, които ще бъдат привлечени от вашата загадъчност и от творческата ви енергия.

ESTP

Напоследък се чувствате неспокойни, дори леко безсилни, защото животът ви е принудил да седнете на скамейката, докато другите играят в мача. През 2018 г. обаче няма да можете да си почивате в резервите, защото животът ще изисква от вас действия. Докато другите се колебаят и премислят по 100 пъти едно и също нещо, вие ще действате и ще свършите това, което трябва да се свърши. Вашата действеност ще ви спечели много признателност и уважение, очаква ви една от най-успешните ви години, която дълго време няма да забравите. 

ISTP

2018-та ще бъде една невероятна година за вас, защото ще имате много свобода и поле за изява – ще можете да правите точно това, което искате. Пригответе се за много изненади и за много възможности. Не се колебайте да се възползвате от онези, които ви вълнуват най-силно. Накрая на годината ще се обърнете назад и ще видите колко невероятни са били изминалите 12 месеца. 

ENTJ

2017 г. е била доста стресираща за вас. Вие винаги се опитвате да планирате всичко, работите здраво и упорито, за да постигнете целите си, но често надценявате силите си. Изминалата година не е била по-различна – отново сте били затрупани с работа, а покрай малките задачи сте забравили по-големите цели. 2018 г. ще ви донесе малко спокойствие, но и признание от околните, защото свършената работа ще започне да се отплаща, мнението ви ще бъде чуто, предложенията ви ще бъдат приложени на практика. Онези, които някога са се съмнявали във вас, ще осъзнаят, че вие сте родени за лидери и ще започнат да се вслушват в думите ви. Насладете се на победата! 

INTJ

Началото на годината ще бъде турбулентно, но не се плашете – това ще бъде за ваше добро. Имате нужда от събуждане! Имате нужда от действия. Хубавото е, че през новата година ще се запознаете с нови интересни хора, които ще ви изправят пред нови предизвикателства. Ще срещнете и други хора, които ще бъдат на вашето интелектуално ниво. Те няма да се боят от сложния ви и загадъчен характер, нито ще се уплашат от интелектуалната ви мощ, напротив – те ще ви помогнат да реализирате идея, която отдавна сте си наумили, но по която изобщо не сте работили. Първоначално ще подходите скептично към новото начинание, но запазете спокойствие – то ще ви помогне да израснете и да станете много по-добри.

ESTJ

През изминалата година сте направили няколко грешки, които още преживявате. Не позволявайте на миналото да ви дърпа назад и да ви спира. През 2018 г. отново ще повярвате в себе си и ще осъзнаете, че сте постигнали страшно много. Ще трябва да се отърсите от страха от провал, защото ще получите няколко нови възможности. Приятелите ви, семейството ви и колегите ви ще забележат положителна промяна у вас и това ще ви вдъхне увереност да постигнете още по-велики неща. 

ISTJ

Когато става дума за работа, вие имате вродения талант да откривате най-точното и правилно решение, затова хората често се обръщат към вас за съвет. Лошото е, че много от тези хора не ви оценяват достатъчно. Не се тревожете, продължавайте да бъдете все така трудолюбиви и скоро това ще ви се отплати. През новата година ще имате няколко възможности да покажете на колеги, приятели и роднини, че трябва да ви ценят повече, защото вашата помощ е незаменима. Да, вярно е, че нямате нужда от чуждото одобрение и внимание, за да си вършите добре работата, но ще се учудите колко по-мотивирани и щастливи ще бъдете, когато най-накрая ви оценят.