Влюби се в някой, който ще избере теб толкова уверено, както ти него. Ангажирай се с човека, който те “издига”, когато нещата станат сложни, този, който се бори да направи нещата работещи, когато реалността на живота стане трудна и обезкуражаваща.

Влюби се в някой, който вижда битката в теб и не само избира да остане, но избира да застане до теб и да ти помогне да се пребориш с нея. Стреми се да намериш някой, който притиска тъмнината ти, който обгръща светлина ти, някой, който винаги иска да бъде най-добрият за теб, когато самата ти не си най-добрата си версия; някой, който ти напомня за всяко силно нещо, когато се чувстваш немощна.

Влюби се в някой, който не те кара да се чувстваш сякаш си трудна за обичане. Подари сърцето си на някой, който не те нарича слаба за това, че се чувстваш
толкова наранена понякога; някой, който обожава невероятното създание, което си, и който се бори да го защити в закоравелия свят.

Влюби се в някой, който те предизвиква, който те вдъхновява да мислиш и чувстваш. Влюби се в някой, който пали дивата страна вътре в теб; някой, който разраства ума ти точно толкова, колкото помага на сърцето ти.

Влюби се в някой, който те уважава, че си се променила, защото разбира, че това означава, че порастваш. Посвети се на човека, който стои с благоговение, когато ти цъфтиш; някой, който те обича не само заради това коя си, но и за потенциала, който имаш.

Моля, никога не се примирявай с по-малко. Продължавай да чакаш. Продължавай да научаваш за себе си, продължавай да се опитваш и да се бориш за сърцето в гърдите си. Продължавай да растеш и да подхранваш своите желания, продължавай да откриваш своите нужди.

Когато дойде времето, ще се влюбиш в някой, който ще оцени всичко, зад което
заставаш, който ще ти направи комплимент по начини, които никога не си си представяла. Когато дойде времето, любовта, която винаги си имала, ще цъфти в живота ти и най-накрая ще разбереш защо е трябвало да чакаш толкова дълго.

Автор: Аптраил Халил