За първи път от 12 години Юпитер, господарят на късмета, повелителят на добрата карма, своеобразният Дядо Коледа на Вселената, влиза в съзвездието Близнаци. Пригответе се да приемате подаръци – вие ги заслужавате като никой друг!

Това се случва само веднъж на всеки дванадесет години, когато Юпитер, благодетелят, „добрият баща на Вселената“ и най-щедрият Дядо Коледа, влиза в нашето съзвездие. Най-после дойде ред и на Близнаците, които от началото на март 2023 г. са подложени на изпитания на съдбата заради квадратурата на Сатурн в Риби към техния знак. Бъдете сигурни, ще се почувствате по-добре - Юпитер ще започне да ви покровителства, стабилизирайки състоянието ви и внасяйки оптимизъм. Вярно, това събитие ще се случи едва към края на май, но целият месец ще бъде оцветен от доста интензивни събития, които ще ви отворят очите за това, което ви пречи да изпитате истинско щастие.

Хороскопът за Близнаци за май 2024 г. ви съветва да бъдете бдителни. Трябва да решим много въпроси, свързани с преместване и намиране на нова работа. Въртейки се в кръговрата на делата, може да подцените последиците от действията си. Хармоничното Слънце в знака на Телеца учи на търпение и упоритост, което е от полза за ексцентричните Близнаци. Последователността ще ви позволи да разберете заплетените лични отношения, нещастните влюбени ще започнат нов етап от живота си. Ще бъде възможно да се помирите със себе си по време на Цветното пълнолуние през май, когато оптимизмът управлява света. Близнаците могат да следват желанията си, радвайки се на всяко малко нещо. Такива прости неща като пазаруването и релаксацията в СПА центъра ще донесат много удоволствие.

Работата е там, че Меркурий, управителят на вашата карта, ще бъде в знака Овен точно половината от месеца, принуждавайки ви да бъдете активни в екипа на работа, както и в социалните взаимодействия. До 15 април очаквайте чести покани за партита, пътувания и като цяло около вас ще има доста емоционално заредени хора. В крайна сметка Марс ще бъде в същия знак като вашия управител - очаквайте, че до вас ще има активен мъж от огнен знак (Лъв, Стрелец, Овен), който ще повлияе значително на настроението ви.
Настроението през първите дни на май ще бъде пролетно, в строго съответствие с календара. Напоследък се налагаше да работите доста, най-накрая можете да се отпуснете. Хороскопът за Близнаци обещава приятно прекарване на свободното време в компанията на приятели.

Освен удоволствие, общуването ще донесе и практически ползи: благодарение на подкрепата ще можете да развиете способностите си. Под влиянието на Венера в Телец, която насърчава творчеството, светът ще заблести с ярки цветове. Очарователните Близнаци ще процъфтяват още повече в атмосфера на доброта. На вълната на позитивното и всеобщо обожание ще бъде възможно да вдъхнете нов живот на забравени идеи. Може би е време коренно да промените имиджа и да се появите пред другите в обновен вид.
Новолунието на 8 май е във вашия дом на дълги пътувания, самота и всичко скрито. Вероятно струпването на планети под формата на Големия стелиум в района на 8-11 май може да разкрие някаква тайна. Може да разберете нещо, което е било скрито от вас и най-вероятно ситуацията ще е свързана с някоя жена или финанси. Например разбирате, че сестра ви е спестила пари и е готова да ви ги даде, за да си купите дом.

В семейния живот ще цари хармония, а към средата на месеца вълненията най-накрая ще утихнат. Необходимо е да отделите момент на спокойствие, за да се справите с натрупаните проблеми. Според общия хороскоп за Близнаци през май 2024 г. сделките с недвижими имоти ще бъдат успешни. Ще бъде възможно да се сключи договор за наем или да се вземе ипотечен кредит при изгодни условия. Успехът на начинанията гарантира позицията на Меркурий в Овен, когато амбицията направлява действията. Близнаците ще изгубят присъщата си лекомисленост и ще започнат да действат доста сурово. Не на всички ще се харесат подобни промени в поведението, вероятни са конфликти. Фанатичното преследване на целите обаче ще доведе до триумф, а победителите не се съдят.

А от 16 април Меркурий навлиза в знака Телец - царството на финансите и рационалността, както и вашия дванадесети дом на тайните и всичко скрито. Това означава, че от средата на месеца внезапно ще преминете към задоволяване на вътрешния си хедонист. Възможно е пътуване до морето, спа, санаториум или просто искате да сте сами по-често. В това има определен плюс - вашето състояние ще стане по-добро и по-хармонично.
Тревожният край на май ще внесе малко объркване в душата. Може би причината е несигурността в професионалните сили, а може би финансовото положение е станало по-несигурно. Хороскопът за май за Близнаци препоръчва да се намалят разходите. Никой не забранява да се живее като цар, но сега е опасно да се харчат всички пари по списък с желания. Благодарение на Марс в Овен, всичко ще се обърне в полза на Близнаците, въпреки че за това може да се намери и друго обяснение: вроден ум и късмет. Въпреки обстоятелствата, ще се окаже, че трябва да си дадете достатъчно време. Някои ще си починат, като отидат на екскурзия, други ще започнат да работят усилено върху себе си, оформяйки фигурата на мечтите си.
За много Близнаци май ще бъде изключително важен не само заради преминаването към проспериращо състояние, но и поради голяма промяна в личния им живот. Въпросът е, че Юпитер в хороскопа на вашия знак управлява сектора на партньорството и...брака. Може да срещнете мъж, който ще стане „единственият“. Събитието ще започне да се оформя в небето на 23 май – Пълнолунието в Стрелец.

За обвързаните Близнаци Пълнолунието може да се асоциира с поставяне на точката в съществуващ съюз. Може да научите нещо за партньора си, което да ви удари като токов удар. Например, вероятно ще има остра декларация в любов или предложение за брак, или може би ще разберете нещо, което вашият съпруг (или приятел) е пазил в тайна от вас. Още на 26 май Юпитер ще влезе в съзвездието Близнаци, където от 24 май ще се намира Венера. Комбинацията от две толкова прекрасни планети ще ви донесе любовно запознанство и като цяло ще станете по-красиви, по-ярки и по-забележими за противоположния пол.

Такъв е случаят, когато много Близнаци започват да се срещат с хора на улицата, както и активно в социалните мрежи или в сайтове за запознанства. Ако искате да подобрите личния си живот, просто започнете да „излизате“ по-често. И си поставете за цел да срещнете човек на вашето ниво, защото Юпитер в Близнаци ще ви донесе не само човек по съдба, но и сродна душа, с която никога няма да скучаете!

Месецът завършва с Меркурий в съвпад с Уран във вашия сектор на пътуване на дълги разстояния и всичко, което е скрито. Именно на 31 май, сякаш бягайки в последния вагон, ще вземете внезапно и важно решение, което ще се отрази съдбовно на живота ви. Може да е свързано както с учене (Уран управлява вашия образователен сектор), така и с пътуване на дълги разстояния.