Преди точно 20 години, испанските сестри Лусия, Лола и Пилар Муньос са събрани през 2002 г. от продуцента Франсиско Мануел Руис Гомес, за да вбесяващата му песен "The Ketchup Song (Aserejé)". Със сложния танц с ръце песента превзема световните музикални класации през лятото на същата година, достигайки номер едно в двадесет и шест държави и продавайки над седем милиона копия! Дебютният им албум "Hijas del Tomate" (Дъщери на доматите!) също е хит и се продава в 2,5 милиона копия. Но какво се случи със сестрите през годините?

През ноември момичетата издават още един сингъл от албума - "Kusha Las Payas", но той не става хит. Но едва появили се, те изчезват! С бебета на път, те прекъсват за четири години, за да се грижат за новите си семейства, но се появяват отново през 2006 г., когато представят Испания на конкурса Евровизия с "Un Blodymary", този път с четвърта сестра, Росио, която се присъединява към групата. Завръщането не е твърде успешно, тъй като песента се класира на 21-во място от 24 финалисти, докато сингълът достига до челната десетка във Франция и родната им страна.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Las Ketchup_official (@lasketchup_official)

 

Las Ketchup се завръщат към семейния живот, но се събират отново през 2016 г., когато изпълняват "The Ketchup Song (Aserejé)" по време на полуфинала на шведския Melodifestivalen и отново се появяват в Мексико през следващата година! През 2019 г. те отново се върнаха към триото и правят концерти в Испания и България, за радост на своите фенове. И кой знае, може би дори в момента записват нов материал!