В хороскопа за Близнаци за август 2024 г. във въздуха витае романтично настроение. В края на лятото може да ви обземат тъжни мисли, любовта ще ви помогне да се разсеете от тях. Случайното запознанство скоро ще прерасне в силна връзка. Прекомерната амбиция на Близнаците може да се превърне в неприятност. Под влияние на Слънцето в Лъв е трудно да се запази непредубеденост при вземането на решения. В стремежа си за бързо издигане в ранг е лесно да се направят непоправими грешки. Критичният момент ще бъде пълнолунието през август, когато емоциите ще надделеят над разума. Близнаците са енергийно уязвими, затова се нуждаят от подкрепата на близките си. Внезапно появилата се информация може значително да съсипе живота ви. Въпреки факта, че вашият управител Меркурий ще бъде в ретро фаза през целия месец и ще ви връща в миналото, особено във връзка с местожителството и отношенията ви с роднини, Слънцето неумолимо се движи направо! Това означава, че създавайки благоприятни аспекти с Юпитер в Близнаци през целия месец, вие сякаш сте „тласкани“ към нови връзки, пътувания и запознанства.

Изглежда, че август е доста бавен, но в края на месеца ще забележите, че има пробив. Време е бързо да продължите напред. Една от ключовите дати ще бъде Новолунието в Лъв на 4 август във вашия сектор на пътуванията и новите контакти - може да създадете ново полезно запознанство, което в крайна сметка може да се отрази на личния ви живот.
Идеите за реорганизация на живота, посечени през първите дни на август, ще бъдат изключително успешни. Не можете да се притеснявате за тяхната реалистичност, всичко ще се получи като по часовник. За да поемете с правилното темпо, хороскопът за Близнаци ви съветва да започнете с малки стъпки, като постепенно замахнете към големите форми. Като начало можете да направите трансформация на интериора. Тъй като Венера в Дева има сдържащ ефект, може да възникне вътрешно напрежение. Свободолюбивите Близнаци не са готови да се примирят с ограниченията, така че раздразнението само ще се натрупва. За да нормализирате състоянието, можете да прибегнете до ароматерапия: етеричните масла от мента и лавандула успокояват, създавайки усещане за мир.

Не само, че Марс секстил на новолунието на 4 август може да ви донесе нов мъж... Още на 8-9 август Меркурий и Венера в семейния сектор могат да донесат добри новини относно дом, жилище или имот под наем.
Например жена (брокер, приятелка) може да ви се обади и да ви каже, че ви е намерила апартамент за живеене в друга държава. Или може би покупката или продажбата на жилище най-накрая ще тръгне от земята - в зависимост от това, което е най-важно за вас. Кипящата енергия от средата на месеца няма да ви позволи да прекарвате времето си в бездействие. Всички наоколо ще повтарят за важността на почивката, особено след като е благодатно време за това.

Общият хороскоп за Близнаци за август 2024 г. предлага да запълните свободното си време с нещо полезно, например да изучавате чужд език. С това умение можете спокойно да отидете навсякъде по света. Добра помощ в бизнеса ще ви окаже позицията на Меркурий в Дева, покровителстваща активните и общителни хора. Без съмнение можете да отворите собствен бизнес, да инвестирате пари в ценни книжа, но това едва ли ще заинтересува Близнаците. Но перспективата да печелите пари от недвижими имоти ще ви допадне, трябва да започнете да си търсите апартамент или къща. Меркурий винаги има максимално влияние върху вас и най-яркото събитие ви очаква на 15 август, когато се връща обратно към Лъв – може да получите обаждане от роднина или да ви хрумне да се върнете към някаква документация. Въпреки това, може би в този ден вие сами ще решите да се обадите „в миналото“ - да се обадите на бившия си или може би просто да започнете да гледате социалните му мрежи, но всичките ви импулси не са случайни - всичко това в крайна сметка ще окаже влияние върху септември.

Съвпад на Марс и Юпитер за Близнаци

Всички знаци очакват това събитие - Марс, като управител на възела Бъдеще, се свързва с Юпитер в Близнаци, което означава, че във вашия случай ясно ще очертае събитията в личния ви живот. Вероятно ще има съобщение от някой мъж от група приятели или чат с интереси в района на 15-18 август - той може да ви предложи пътуване. Не забравяйте да се съгласите, това ще бъде кармично събитие за вас. Факт е, че когато такива важни планети се свързват в нашия знак, до нашето Слънце, те помагат на нашия дух да реализира задачата си. Следователно, благодарение на този човек и „движението“, което той предлага, можете да имате абсолютно променяща живота промяна в живота. Сякаш всички зъбни колела на вътрешния ви механизъм се движат и дори може да постигнете някакъв пробив в професионален план. Определено ще има усещане вътре във вас, че животът ви казва ДА!

Пригответе се да продължите да се издигате възможно най-високо - Пълнолунието във Водолей на 18 август се случва във вашия сектор на пътуване, разширявайки вашия светоглед. И дава мощен тригон на вашия знак от Луната и Плутон. Това, което се случва около тази дата, ще ви промени емоционално, като в крайна сметка ще ви сближи с нови и ключови хора в живота ви.

От финансова гледна точка краят на август няма да бъде твърде благополучен. В светлината на продължаващите разходи темата за спестяванията става все по-важна. Хороскопът за август за Близнаци препоръчва да следите разходите и приходите си. Трябва да разчитате на собствените си сили, ако те не са достатъчни, ще трябва да намерите нов начин за попълване на бюджета. Що се отнася до здравето, позицията на Марс в Близнаци може да го влоши. Тъй като през този период активността се увеличава, вероятността от травми нараства значително. Близнаците са неспокойни, рядко спазват правилата за безопасност, което само изостря рисковете. Препоръчително е да се занимавате със спокойни спортове, без екстремни такива.
Също така за много Близнаци може да има мощен духовен пробив, приключване на съдебен процес или решение, свързано с образование.