Взаимоотношенията никога не са статични. Отношението с партньора ни постоянно се променя и всяка фаза изисква усилие, за да се развие. Затова прочети и разбери къде сте днес. Ето и през кои 10 етапа преминава всяка успешна връзка:

1. Влюбени сте

Безумното влюбване е първият етап от новата връзка. Това е забавната фаза, когато усещаш голямо вълнение, когато се срещате, тревожиш се за това как изглеждаш и имаш пеперуди в стомаха всеки път, когато той се обади.

2. Раздразнение

Това е фазата, когато меденият месец е приключил. Познавате се добре - луничките зад грима и куп други малки неща. Започвате да откривате недостатъците си и спорите доста често. Ключът е да преминете през този тест, без да се отказвате един от друг.

3. Промяна

Хората се променят с времето, това е част от емоционалния им растеж. Така че естествено е, че с течение на времето ти и половинката ти да се промените. Проблемът възниква, когато един от партньорите очаква другия да въведе подобни промени в себе си. Дали връзката ви ще оцелее този тест на времето зависи от това колко голяма част от промяната можете да понесете.

4. Познавате се добре

Ако сте преживели промените помежду си, това означава, че една много трудна фаза е свършила и връзката ви е по-силна от всякога. Били сте заедно през трудни времена и се разбирате добре. Това е моментът, в който се приспособявате, като се адаптирате към нуждите на партньора си, за да подобрите съвместимостта си.

5. Откривате се един друг повече

След като сте постигнали стабилност във връзката си, и двамата искате да се опознаете по-интимно. Разберете колко много се е променил човекът в живота ви. Това става важно, защото на този етап вероятно мислите да изградите бъдеще заедно.

6. Връзка с душата

Когато тази фаза започне, с половинката си споделяте по-силно ниво на привързаност. Празнувате добрите неща във връзката си, стараете се да не забелязвате трудностите, защото и двамата наистина сте решени да накарате тази връзка да работи. Това е така, защото споделяте емоционална връзка, която ви кара да искате да останете заедно и да се борите.

7. Дни на съмнение

Това е времето, когато нещата стават монотонни и се чудите къде е отишла цялата тръпка. Може дори да сравняваш всички страхотни неща, които си споделила с бившия си или с очарователен приятел, които липсват в настоящите ти отношения. Най-добре е да бъдете възможно най-откровени помежду си. Поговорете за проблемите и как да върнете тръпката в живота си!

8. Не можете да държите ръцете си настрана

Да, сексът е основна част от връзката, но има и силата да я съсипе. На една възраст сексуалността на хората се променя, така че партньорът ти може да не се наслаждава на честите ти сексуални подтици. Сексуалната несъвместимост е една от основните причини, поради която един от партньорите се насочва към изневяра. Затова е важно да се съсредоточите върху другите красиви аспекти на връзката отвъд физическата, ако искате тя да съществува дълго.

9. Доверявате се един на друг

В тази фаза и двамата имате пълна вяра един в друг. Това е чудесен знак за силна връзка, но се уверете, че не приемате връзката си за даденост. Поддържането ѝ отнема усилия, затова от време на време говорете откровено и споделяйте колко значите един за друг.

10. Сродни души

Тази фаза обикновено идва, когато партньорите са достатъчно зрели или са в дълга връзка. Уважавате се и си помагате в емоционалния и духовен план, отваряте се един към друг за неизказани неща и сте се освободили от всякакви минали чувства и болка. Това е една от най-красивите фази на връзката. 

Ако сте в един от тези етапи и не ви харесва, бъдете заедно и знайте, че ще премине. Ако се наслаждавате напълно на състоянието на връзката си в този момент, бъдете сигурни, че ще се развие в нещо още по-красиво с времето, точно като старото вино!